Intercity İstanbul Park Cup’da yeni sezon için yüksek ilgi

Intercity İstanbul Park, geçtiğimiz sezon pistlere apayrı bir renk katan üç farklı pist kupasını 2019 sezonunda da gerçekleştirmek adına yeni sezon öncesi ilk lansmanı yaptı. Amatörlere yönelik Renault Clio’larla yapılan Silver Cup, amatörlüğün bir üst versiyonu olan ve Renault Megane’larla yapılan Gold Cup ile ülkemizde de dünyada olduğu gibi en safkan yarış aracı olarak lanse edilen Caterham  R300’lerle gerçekleştirilen Platinum Cup’a yeni sezonda da tam gaz devam ediyor. Her üç kupada yarışma şartları da ülkemizin F1 standartlarındaki tek, dünyanın ise örnek olarak gösterilen sayılı Formula pistleri arasında yer alan Intercity İstanbul Park’ta garajda gerçekleştirilen özel bir lansmanda açıklandı. Kupalarda daha önce yarışmış olan veya daha önce pistlerde hiç yarışmamış olanlar da dahil olmak üzere 100’e yakın pilot adayının aileleri ile birlikte katıldıkları lansman çok keyifli ve renkli bir ortamda yapıldı.

Türkiye pistlerinde en uygun şartlarla amatörlere yönelik olarak hazırlanan tek marka yarışı olan Silver Cup’ta 2019’da da toplam 7 yarış günü 7 yarış yapılacağı açıklanırken, 90 beygirlik Renault Clio’larla ve daha önce pistlerde hiç yarışmamış olan adayların sadece bir defalık kabul edildiği Silver Cup’ta sezon başındaki üç günlük kapsamlı teorik ve paritk eğitim dahil, antrenmanlar ve sıralama turları ile 4 km (kısa) 5.3 km (uzun) (4 uzun 3 kısa) pist versiyonlarında 7 yarışlık toplam paketin 2019 sezonunda fiyatı 29 bin lira +KDV olarak ilan edildi. 25 otomobilin yarıştırılacağı Silver Cup’ta da, diğer kupalarda olduğu gibi, katılım bedeli peşin ve nakit olduğu gibi, kredi kartı ile taksitler halinde de ödenebiliyor. Sezon lansmanında yapılan açıklamaya göre, 2019 sezonu için 9 Eylül lansmanına özel olarak 24 bin lira +KDV fiyatla kayıt yapıldı. Kupadaki her bir yarış için araç başına hasar muafiyet sınırı da 4000 bin lira +KDV olarak açıklandı. Amatörlüğün bir üst kademesi olarak Renault Megane’larla çetin rekabetlerin sergilendiği Gold Cup’ta yeni sezonda da 7 Pazar günü toplam 7 yarış yapılacak. 2 günlük kapsamlı teorik+parik eğitim dahil olarak yeni sezon fiyatı da 64 bin lira + KDV olarak açıklanan Gold Cup’ta, lansmana özel aynı gün kapılan kayıtlarda 58 bin lira + KDV olarak kayıtlar kabul edildi. Gold Cup’ta yarış başı hasar muafiyet sınırı olarak da 6400+KDV olarak açıklandı.

Intercity İstanbul Park’ta yarışmanın en üst kademesi olan Platinum Cup’ta kullanılan ve safkan yarış aracı olarak tanımlanan 530 kg ve 180 beygirlik Caterham R300’lerde 6 ileri sıralı sadev  vites kutusu ve quaife diferansiyel, FIA homologasyonlu güvenlik tedbirleri, OMP ekipmanlar ile tüm yarışmacılara kişiye özel yapım koltuk pakete dahil olarak sunuldu. Platinum Cup, aynı zamanda Intercity İstanbul Park’ta 2019’da da asfaltta en çok piste çıkacak araç, çünkü 7 hafta sonu pazar günleri 12 turluk 2’şer yarıştan sezon boyunca toplam 14 kez adrenalin yaşatacak . Platinum Cup’ta yarış hafta sonlarında Cumartesi Pazar günleri antrenman turları var. Her yarış haftasında ikinci yarışlarda ilk yarışın klasmanında ilk 6’da yer alan pilotlar ikinci yarış için gridde ters sıralanacaklar. Platinum Cup’ta pistin hem 4 km’lik kısa hem de 6.3 km’lik uzun versiyonları da değişimli olarak kullanılacak. 2019 kayıt bedeli 210 bin lira + KDV olarak açıklanan Platinum Cup’ta aynı gün lansmana özel uygulama ile 180 bin lira + KDV olarak kayıt alındı. Platinum Cup’ta yarış başına hasar muafiyeti de 2500 Euro + KDV olarak ilan edildi. Intercity İstanbul Park’ın her üç kupasında da  2019 sezonunda yarışacak adaylar, Intercity’nin Türkiye distribütörü olduğu OMP yarış ekipmanlarını özel bir paket halinde ve 1100 Euro  + KDV fiyatla edinebilecekler.

Sezon lansmanında ilk kez açıklanan yeni bir uygulamaya göre de, Intercity daha önce kupalarında yarışmış olan pilotlara yönelik bir de vefa paketi uygulayacak. Intercity Cup pilotu olarak tanımlanan bu yeni uygulamaya göre, Gold ve Platinum Cup’ların 2019 fiyatlarında ciddi oranda indirimler yapılacak. Buna göre, Platinum Cup’ta 210 bin lira olarak açıklanan ve lansman fiyatı olarak 180 bin lira +KDV uygulanan 2019 fiyatından, Platinum Cup’ta yarışmayı düşünen Intercity Cup pilotları ise bu yeni uygulamaya göre 155 bin lira + KDV olarak faydalanabilecek. Intercity İstanbul Park eğitmenlerinden Buğra Yıldırım’ın sunumu ile gerçekleştirilen lansmanın tamamlanmasından sonra tüm misafirler garajda hep birlikte öğle yemeği yediler. Yemek sonrası ise Intercity İstanbul Park tarafından temin edilen kasklar ve balaklavalar, lansman öncesi kayıt yaptıran adaylara dağıtıldı ve Megane ile Clio Cup’larla pistte özel tur imkanı tanındı. Intercity Cup’ları Satış ve Pazarlama Direktörü Sadi Hezber, ajansa yaptığı açıklamada lansman sonrası hem Platinum hem Megane, hem de Clio Cup’lar için yarış kayıtları yapıldığını söyledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul 9 Eylül 2018 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top