‘RX2’ ilk kez sahnede!

Tasarımı ve üretimi Avitaş Motorsport’un Pendik’te yer alan tesislerinde gerçekleştirilen SuperCar Lites yarış otomobillerinin 2012 yılında başlayan uluslararası macerası yeni bir boyuta geçiyor. FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın son 3 yıldır en önemli partnerlerinden biri olan ve RX Lites Şampiyonası ismiyle bir çok yeni yeteneğin spora kazandırılmasında baş rol oynayan tek marka kupası, artık RX2 International Series ismiyle yoluna devam ediyor. Hem ülke Federasyonları hem de Dünya Şampiyonası’nın promotörü olan IMG tarafından gelişimi desteklenen seri, Cooper Tires sponsorluğu ile 2017 sezonunda 7 yarış üzerinden gerçekleştirilecek. Belçika, İngiltere, İsveç, Norveç, Kanada, Fransa ve takvime bu yıl katılan Güney Afrika, RX2 ekiplerinin zorlu mücadelelerine ev sahipliği yapacak.

Geleceğin dünya çapında Rallikros yıldızlarını yaratma hedefiyle çıkılan yolda, 3 yıl gibi kısa bir sürede çok başarılı isimlerin spora kazandırılması sağlandı. İlk Şampiyon Kevin Eriksson, Olsbergs MSE adına Dünya Şampiyonası yarışı kazanan bir isim olurken, bir sonraki şampiyon Kevin Hansen tarihin en genç Avrupa Rallikros Şampiyonu ünvanının sahibi oldu. Ayrıca sezon takip eden bir çok genç sürücünün de daha şimdiden fabrika takımlarında yer alması konuşuluyor.

0Avitaş Motorsport Direktörü Halid Avdagiç Birmingham Autosport Racing Car Show’da yapılan lansman sonrasında görüşlerini aktardı : Tüm haklarının sahibi olduğumuz RX2 Dünya Rallikros Şampiyonasının lasmanını bugün Birmingham’daki Autosport fuarına gerçekleştirdik. TOSFED yönetimi ile yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde RX2 şampiyonasında genç bir Türk pilotun yarışması konusunda çok heyecanlıyız. Bu sayede, Türk Malı yarış otomobilinde genç bir Türk pilotu yarıştırma gururunu hep birlikte yaşayabileceğiz. SuperCar Lites gerek Dünya Rallikros Şampiyonası ve gerekse diğer uluslararası şampiyonalarda gösterdiği başarılarla, her geçen yıl sporun vazgeçilmezleri arasında daha da fazla yer alıyor.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top