Kartingçiler İzmir’de sezonu açtı!

Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun ilk randevusu için İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde yarın piste çıkacak olan genç kartingçiler, bugün sıralama turlarında ter döktüler. Dört farklı kategoride toplam 25 yarışmacının mücadele edeceği sezonun ilk yarışında start pozisyonlarının belirlenmesini sağlayacak olan sıralama turlarında günün favorileri ilk sıraları elde ederken zorlanmadılar.

‘Baba’dan optomobil sporcusu Berkay Besler, hem KF3’te ve hem de Rotax Junior’da olmak üzere yarın yarışacağı her iki kategoride de günün en iyi zamanlarını yaparak yarınki yarışta pole pozisyon hakkını elde etti. Besler, KF3’te 46,052’lik zamanıyla beş rakibinin önünde; 48,313’lük zamanı ile de Rotax Junior’da üç rakibinin önünde en iyi zamanların sahibi oldu.

11 Yarışmacı ile günün en kalabalık katılımcı grubuna sahip olan Rotax Senior kategorisinde ise yarım saniye içerisinde beş yarışmacının sıralanması, yarınki yarışın da oldukça çetin geçeceği konusunda ilk işaret oldu.

47,212’lik zamanı ile Batuhan Ünlü Rotax Senior’da en iyi zamanı yaparken, 0,227 salise farkla Berat Türker ikinci en iyi zamanı yaptı. O’nun da 0,360 salise ardından Orçun Aydemir, sıralamanın podyumunu tamamladı. Mini kategoride de günün en iyi zamanı 51.638 ile Mert Dalkıran elden ederken, Bora Özcen ve Sarp Atasever O’nu izlediler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top