Herkes çok tecrübelendi

Cumartesi hava beni fazlasıyla tedirgin etti. Hatta sabah kalktığımda mide bulantısından duramıyordum, çok fazla stres yapmıştım. Sabah sıralamada yağmurluyken ve tam yarışlar başlamadan pist kurudu derken, tekrardan yağmur gelmesi bizi çok kararsız bıraktı. Her ne kadar kararsız ve tedirgin oldak da lastik seçimi hiç de zor olmadı çünkü yarışa kadar pist bir viraj dışında tamamen kurumuştu.

Antrenmanlarda ve sıralamada hiçbir sorun yaşamadım her şey gayet güzeldi. Yarışın 4. Turunda ıslak kalan virajda sağ lastiklerim suyla temas ettiği için dönemedim ve çok zor bir duruma düştüm. Ya dönmeye çalışıp spin atacaktım ya da gaz kesmeden çimenleri kesip piste tekrar çıkmaya çalışacaktım. Hiç düşünmedim ve direkt gaza sonuna kadar basıp çimenlerde arabayı sürdüm. Bu sayede sonlarda bitirebileceğim yarışı yerimi koruyarak ikinci bitirdim.

Yarış kayıtları genel olarak beklediğimizden azdı, bizim senior kategorimizden örnek verecek olursak sezon öncesi ilk yarış için yaklaşık 30 kişi beklerken 19 kişi ile başladık yarışa. Kategorilerde çok fazla kişi yok ama çok fazla yeni kişi de yok bu yüzden neredeyse herkes çok tecrübelendi ve özellikle de senior kategoriye tüm juniorların geçmesiyle beraber çok zorlu ve çok güçlü kadrolar ortaya çıktı.

İlk günü ve ilk yarışı değerlendirecek olursam antrenman için bir şey diyemem, çok yağmurluydu ve takımın isteği üzerine sadece 3 tur dönüp pite geri girdim, bu yüzden ilk antrenmanı 16. sırada tamamladım. Sonra sıralamada tam ıslak ve kuru arası bir pist vardı, benim açımdan bu tip koşullar tamamen pilotların cesaretine ve yeteneğine bağlı. Sıralamaya birinci sırada başlayarak 5. Sıraya kadar geriledim ve 5. sırada tamamladım. Çok iyi bir sonuç olmasa da rakiplerimi tanıdığım için konumumdan gayet memnundum. Yarışta ise start aldığımız gibi ilk virajda iki kişi geçerek 3’ncülüğe oturdum, turun sonlarına doğru da önümdeki kişiyi geçerek ikincilğe oturdum ve yarışı beklediğim, istediğim gibi bitirdim. Sonuçlardan gayet memnunum.

Bugünkü yarış sonuçlarına baktığımda ilk üçler neredeyse tam da beklediğim gibi oldu junior ve mini kategoride hiç beklemediğim bir podyum grubu oluşsa da geri kalan kategoriler tam da beklediğim gibiydi. Özellikle de senior kategori için “ilk üçte bitirir” dediğim kişileri bire bir tahmin edebildim.” | 21 Nisan 2024 : 10.00

Yorum yaz

Oturum aç