Çok rekabetçi sezon olacak

Dün (cumartesi) antrenmanda ve sıralamada ıslak bir zemin vardı fakat yarışta çoğunlukla kurumuştu, bugün de (pazar) havanın tamamen açık ve sıcak olması ve de pistin kuru olması çok iyi bir hafta sonu çıkardı. Bence bu hafta sonu tüm pilotlar çok rekabetçiydi özellikle de pazar günü tüm kategorilerde son yarış fazlasıyla rekabetçi ve karmaşık bir yarış oldu. İkinci yarışta hiçbir sorun yaşamadım ama son yarışın ilk turunda ne yazık ki lastikler daha ısınmadığı için viraj içine atak yaparken dışarı doğru kaydım ve önümdeki kişiyle çarpışarak sonunculuğa düştüm. Bunun yüzünden de beş saniye ceza yedim.

Hafta sonuna bakacak olursak ben aldığım sonuçtan fazlasıyla memnunum, her zaman hedefim birincilikti ama birinci olan çok tecrübeli bir pilot olduğu için önümde bitirmiş oldu, ben de hafta sonunu genelde ikinci olarak bitirdim. Podyumlar daha hala kesinleşmemiş olsa da bence bazı sürprizler vardı. Çok kargaşalı ve son yarışlarda her şeyin değiştiği bir hafta sonu oldu. İkinci gün ilk güne göre rekabet kesinlikle çok daha fazlaydı, hatta açık konuşmak gerekirse bence uzun zamandır en rekabetçi ve en karmaşık hafta sonu idi diyebilirim. Yarışta yaşanan kazalar tabi ki beni üzdü, en çok kaza senior kategoride yaşandı ve bu kadar tanıdığım arkadaşımın bu kazalar yüzünden tartışmasını görmek iyi bir deneyim değildi.

İlk yarış haftasına bakarsak tamamen benim açımdan olumlu ve beklediğim gibi geçti. Önümüzde altı tane daha hafta sonu ve 18 yarış daha var, çok heyecanlı ve çok rekabetçi bir sezon olacağını biliyorum ve sonraki yarışları sabırsızlıkla bekliyorum. Bu haftaya bakacak olursak kesinlikle sezona iyi hazırlandığımızı hatta ileride daha da iyi olabileceğini düşünüyorum, kesinlikle bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum ve bence her şey fazlasıyla iyi geçti ve sezonun kalanında da böyle olacağına inanıyorum.

Hafta sonundan aklımda kalan şeyleri konuşacak olursak, bu hafta fazlasıyla stres yönetimi, heyecan yönetimi ve bunlar gibi şeylerle başa çıkmayı öğrendim. İkinci yarış haftasından önce pek bir tespit yapmadım ama sonraki yarışa kesinlikle hazır olduğumuzu ve elimizden geleni yapacağımızı biliyorum. | 21 Nisan 2024 : 21.05

Yorum yaz

Oturum aç