Ege’de hedeflerimize ulaştık

Daha önce ki röportajda da belirttiğim gibi, 2024 Sezonu için Poseidon Racing ile anlaşmıştık. Citroen C2R2’yi çok güzel hazırlanmış buldum. Kasanın hazırlığı ve setup hazırlıkları Selçuk Yalçın ve Yiğit Yalçın tarafından çok ince detaylı bir şekilde yapılmış,. Özellikle Yiğit Yalçın’ın Ralli boyunca gösterdiği mekanik ve arabamızın teknik konularındaki hızlı ve isabetli çözümleri sonucu yarışı bitirebildik. Bu nedenle Poseidon Racing ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Rallinin 3 ve 6’ncı etapların % 70’ni toprak geçtik diyebilirim. Bu durumda lastiğinizi iyi kollamanız gerekiyordu. Biz de onu yaptık. Diğer etaplar bir asfalt ralli için çok temizdi ve biz bütün etapları çok beğendik. Yarışın kayıt listesini herkes az buluyor ama ben kolay olmadığını, masrafların arttığını gördüğüm için normal karşılıyorum. Dört çeker otomobillerin sayısını artmış buldum. Her kategoride çekişmeli olacağını düşünüyorum. Ralliyi EOSK kulübü çok güzel ve tertipli organize etti. Konaklama ve program çok güzeldi. Etaplar da görevli tüm arkadaşlarımız son derece bilgili ve tecrübeliydiler. Herhangi bir sorun yaşamadık. Organizasyonu beğendik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Yeni arabam Citroen C2’yi ilk defa Marmaris de kullanma şansım oldu. Dolayısı ile bir iki yarış alışma sürecimiz olacak, fakat Citroen C2R2 yi kullanması çok keyifli ve eğlenceli buldum ki zaten böyle tahmin ediyordum. O yüzden iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Yarışta çok önemli bir problemimiz olmadı. Dediğim gibi Poseidon Racing çok iyi iş çıkardı. Zaten uzun yıllardır bu camia da olan ve tecrübeli bir servis. Yarışta herhangi bir yol dışı sorunumuz olmadı.  Doğası gereği Ralliler de rekabet yüksek oluyor. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmak için yarışıyor. Daha az hata yapan ve şanslı olan her zaman kazanır. Biz de Citroen C2R2’ye en kısa zamanda % 100 alışıp daha da iyi ve daha da rekabetçi olmak istiyoruz.

Marmaris Ege Rallisi’ncde şanslı olanlar ve az hata yapanlar kazandı diye düşünüyorum. Bizim de Marmaris’de 3 hedefimiz vardı, hepsine de ulaştık diyebilirim. İlk hedefimiz arabayı kullanmak ve alışmaktı. İkinci hedefimiz de ralliyi bitirmekti. Üçüncü hedefimiz podyuma çıkmaktı. Bunları başardık. Celal Gülerhan Tosfed Ralli Kupası’nde kategori 2’de 3’ncü olduk ve pilotlar copilotlar ile Ege Asal Motorspor olarak takımlarda değerli puanlar aldık. Sezon konuşmak için henüz erken, yolumuz çok uzun ve hiç bir şey şimdiden belli olmaz. Sezon sonu görüşmek üzere, diyorum. Ege’den aklımda ne kaldı derseniz, Ege Asal Motorspor olarak dört otomobil ile dört değişik kategorilerde mücadele verdik. Murat Çetin ve kopilotu Derya Ulus 3’ncü gün iyi puanlar alacakları bir yarışta son etaptan önce debriyaj probleminden dolayı kaldılar. Diğer üç arabamız da finiş ve podyum görerek hepimizi ve başta takım kurucumuz Mithat Diker’i çok memnun etti. Umarım böyle devam ederiz. Sezonun önümüzdeki rallilerinde seyircilerin dolup taştığı ralliler dilerim. | 27 Mart 2024 : 10.50

Yorum yaz

Arşiv

Kategoriler

Oturum aç