Ogier zirvede

TGR, Sebastien Ogier’in rekabet avantajını ortaya koymasıyla uzun ve zorlu bir Cumartesi gününün sonunda İtalya Sardegna Rallisi’ne liderlik etmeye devam ediyor. Cumartesi günü, gün ortası servisi olmadan kat edilecek toplam 149 yarış kilometresi ile rallinin açık ara en uzun günü oldu. Bir çift etap sabah iki kez koşulacak ve ardından öğleden sonraki etap öncesinde bir lastik takma bölgesi gelecek ve bu, iki etap daha içeren rallinin en uzun etabı olacaktı. Cuma öğleden sonraki dört etaplık açılış ayağının ardından Ogier güne 4,5 saniyelik bir farkla girdi, ancak sabahın ilk etabında lastiğin janttan çıkması bu avantajı ortadan kaldırabilirdi. Ott Tanak (Hyundai) ile devasa bir mücadelede Ogier, bir sonraki testte liderliği geri alarak kalan dört lastiğiyle zorlu ve kayalıklı ikinci geçişi geçmeye odaklanıp sabahı sadece 3,5 saniye geride tamamladı.

Öğleden sonra Ogier iyi bir form yakaladı ve art arda üç etap kazanarak yeniden liderliği ele geçirdi ve 17.1 saniyelik bir avantaj elde etti. Katsuta sabah ayağının sonunda genel klasmanda üçüncü sıraya yükseldi, ancak podyumda bitirme umutları, düzenli bir servis olmadan çözülemeyen ve onu SS9’da durmaya zorlayan şanzımanla ilgili bir sorun nedeniyle suya düştü. Ekip konuyu araştırıyor ve pazar günü süpeRally ile Katsuta’yı ralliye geri döndürmeyi hedefliyor. Cuma günü yarışa zorlu bir başlangıç ​​yapan Elfyn Evans, zorlu etaplarda temiz bir gün sürdü ve cumartesi günü üçüncüden 30,5 saniye sonra dördüncü olarak ödüllendirildi. Bu onu iyi bir puan toplama ve sıralama lideri Neuville’in (Hyundai) günün sonuna ulaşamamasının ardından şampiyonluğa yaklaşma yoluna sokuyor. Süper pazar klasmanı ve PowerStage’de 12’ye kadar ek puanla, cumartesi akşamı kazanılan puanları kesinleştirmek için sürücülerin pazar günü finişte olmaları gerekiyor.

Latvala “Bir cumartesi gününün daha sonunda lider olmak bize kesinlikle harika bir duygu veriyor. Seb bir kez daha mükemmel bir sürüş sergiledi. Yedek lastiği kalmamasına rağmen bu sabah hızını koruyabildi ve öğleden sonra atağa geçmeyi başardı. Taka iyi sürüyordu ve Dani Sordo’yu geride tutuyordu, bu yüzden şanzımanla ilgili soruna son vermek zorunda kalması üzücü oldu, ancak sabahın son etabı çok zorluydu ve bunun sonucunda bir şeyler bozulmuş gibi görünüyor. Elfyn bu rallide pek iyi hissetmedi ama istikrarlı bir şekilde sürüyor ve Thierry’nin bir hata yapmasıyla daha iyi bir pozisyona geçti ve eğer yarın her şey yolunda giderse bu ona şampiyonada yardımcı olabilir. Yarın nispeten kısa bir son gün ama herkesin daha fazla baskı yapacağına ve daha gergin bir rekabet bekleyebileceğimize eminim.”

Ogier “Genel olarak inanılmaz bir gündü. Çok kaba ve çok sert. Sabah etapları şimdiye kadar gördüğümüz en zorlu koşullarda sürüş yapmak pek de eğlenceli değildi. Bu gerçekten hayatta kalmakla ilgiliydi ve özellikle günün ilk etabından sonra bir lastiğimizi kaybettikten sonra bunu başarabildiğimiz için mutluyum. Öğleden sonra tamamen farklıydı: Araba kullanmak çok daha keyifliydi. Keyif geri geldi, bu yüzden gerçekten keyif aldım ve bir boşluk yaratmayı başardım, bu yüzden bu gece çok olumlu. Yarın yine bazı zorlu koşullar bekliyoruz ancak yine de biraz hızlanmamız ve aynı yaklaşımı sürdürmemiz gerekecek.”

Evans “Orada uzun ve zorlu bir gün oldu. Bazı etaplarda hızımızın diğerlerine göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Biraz daha fazla alan olduğunda ve yüzey daha kumlu olduğunda bu bize daha çok yakışıyor. Sıkı ve kıvrımlı olduğunda hala biraz zorlanıyoruz. İşin iyi yanı, diğerlerinin bunu yapamadığı günün sonuna kadar arabayı elimizde tutmamızdı ve bu da liderlik tablosunda yukarı çıkmamıza yardımcı oldu. Tabii ki, bu puanları güvence altına almak için hala yarınımız var ve umarım birkaç tane daha almak için çabalayabiliriz” | TGR, 2 Haziran 2024 : 10.00

Sardunya Rallisi Klasman (cumartesi) 
1 Sébastien Ogier/Vincent Landais (GR Yaris Rally1 Hybrid) 2s39’43”
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (i20 N Rally1 Hybrid) +17.1s
3 Dani Sordo/Cándido Carrera (i20 N Rally1 Hybrid) +2’12”
4 Elfyn Evans/Scott Martin (GR Yaris Rally1 Hybrid) +2’43”
5 Grégoire Munster/Louis Louka (Puma Rally1 Hybrid) +5’28”
6 Sami Pajari/Enni Mälkönen (GR Yaris Rally2) +5’38”
7 Yohan Rossel/Benjamin Boulloud (C3 Rally2) +6’33”
8 Jan Solans/Rodrigo Sanjuan (GR Yaris Rally2) +6’45”
9 Kajetan Kajetanowicz/M.Szczepaniak (Fabia RS Rally2) +8’12”
10 Martin Prokop/Michal Ernst (Fabia RS Rally2) +8’22”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top