Citroen C3 ERX

Stard, Citroen Racing’in desteğiyle geliştirilen dünyanın ilk R5 tabanlı elektrikli yarış arabası Citroen C3 ERX‘i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ralli 2 kategorisinin (daha önce R5) uluslararası referanslarından biri olan ve daha önce R5 olan STR’nin REVELution güç aktarma organı kiti ile donatılarak C3 R5 tekerlekli şasi kullanılan Dünya Ralli Kros Şampiyonası’nın resmi elektrikli destek kategorisi Projekt E müşteri motor sporları şasi teknolojisi, piyasada bulunan müşteri elektrikli yarış arabası konseptlerinde en üst seviyeyi benimseyerek elektrikli hale getirildi. REVelution güç aktarım organlarını Stard’ın Avusturya’da Viyana yakınlarındaki üssüne dahil etmek için uyarlanan C3 ERX, 4WD sistemi kullanarak 450kW (613bhp) kombine güç ve 1002 Nm anlık tork ile 2402/h maksimum tork üreten üç elektrikli motor ve her iki aksa takılı iki vitesli şanzıman kullanıyor.

2018’in sonunda ralli çıkışını gerçekleştirdiğinden beri Citroen Racing’in C3 R5, üç kıtada 136’dan fazla podyum ve 58 zaferle 60’tan fazla müşteriye teslim edilerek 270’den fazla yarışmaya katıldı. C3 ERX, C3 R5’in şasi bileşenlerinin yaklaşık %80’ini tutar ve tüm Projekt E teknik düzenlemelerine uygun. Citroen Racing tarafından hem teknik hem de ticari olarak destekleniyor. C3 ERX müşterileri doğrudan dünyaca ünlü Citroen Racing Shop’tan yedek parça satın alabilecekler. Rallikros ve tırmanma veya sprint ralli ve yarış gibi diğer disiplinler için kullanılmak üzere tasarlanan C3 ERX, 22-23 Ağustos’ta Holjes, İsveç’teki 2020 Projekt E serisinin açılış ayağında rekabetçi çıkışını yapacak. Aracın ilk çıkışını yapacak sürücü zamanla açıklanacak. Stard kısa süre önce REVELution güç aktarım sisteminde kullanılan benzersiz şirket içi geliştirilmiş pil sisteminin, FIA’nın HV pil sistemi çarpışma testinden geçtiğini ve bunu yapmak için çok küçük bir elit şirket grubuna katıldığını doğruladı. C3 ERX, anahtar teslimi 374 bin Avro fiyattan satın alınabilirken, daha fazla detay zamanında yayınlanacak.

Stohl Grup Başkanı Manfred Stohl, “Citroen ve Peugeot’dan son derece rekabetçi PSA otomobillerinin direksiyonunda en iyi WRC sezon ve podyumlarımı kutladım. PSA Motorsport, özellikle ralli ve rallikros arabaları söz konusu olduğunda, dünyanın en iyi otomotiv yarışması departmanlarından biri. FIA sertifikalı Stard EV güç aktarma sistemi, dünya çapında benzersiz ve minimum işletme maliyetleri ile rakipsiz bir maliyet / performans oranı sunuyor. Bunu Citroen Racing C3 R5 tekerlekli şasiye monte etmek, performans açısından çok güçlü bir kombinasyonun yanı sıra müşteri dostu olmasıyla da sonuçlanır. Müşterilerin bilinen birinci sınıf müşteri hizmetleriyle resmi Citroen Racing Shop’dan çevrimiçi olarak otomobil için orijinal yedek parça satın alma olasılığı, tamamen elektrikli bir motor sporları programı için tamamen yeni bir seviye. Ortağımız olarak Citroen Racing’e sahip olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Citroen Racing Müşteri Yarışları tanıtım faaliyetleri başkanı Didier Clément ise “2018’de C3 R5’in ticari lansmanından bu yana, otomobilimiz sınıfının referanslarından biri haline geldi. Stard’ın C3 R5 ERX’i geliştirmesi için sağlam bir temel sağlayan ralli yollarındaki potansiyelini kanıtladı. Stard’ı bu iddialı projede desteklemekten mutluluk duyuyoruz ve projeyi yakından takip edeceğiz. Motor sporları bir dönüm noktasında ve giderek daha rekabetçi elektrikli otomobiller görüyoruz. C3R5 ERX, umut verici görünen yeni bir ürünle C3R5 ailemizin büyümeye devam ettiğini gösteriyor. İlk test sürüşlerinde C3R5 ERX’i görmeyi ve pistteki Stard’ın maceralarını takip etmeyi bekleyemeyiz” dedi.

Stard CEO’su ve kurucusu Michael Sakowicz de “Dünyanın ilk C3 R5 tabanlı tüm elektrikli yarış arabasını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Citroen Racing tarafından desteklenen, müşteri elektrikli motor sporunda referansı yükseltiyoruz. Araba Projekt E’de yarışmaya hazır, ancak aynı zamanda ulusal ve uluslararası düzeyde tırmanma, şehir yarışları ve sprint ralliler için de kullanılabilir. Elektrikli güç aktarma sistemi, Formula E’nin yanı sıra FIA onayını tamamlayan piyasadaki tek sistemdir ve bu girişim hakkında daha fazla heyecanlıyız” dedi. Projekt E, FIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonası’nın resmi destek serisi ve üretim arabalarına dayanan ve Stard tarafından geliştirilen ve tedarik edilen REVelution güç aktarma organlarını kullanan tamamen elektrikli yarış arabaları için. 2020 yılında Projekt E İsveç, Letonya, Belçika ve Almanya’da dört etkinlikte yer alacak. | Kaynak; Citroen media, 5 Ağustos 2020 : 20.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top