“Değişim şart”

Avitaş Motorsport Direktörü Türkiye Rallikros Şampiyonu Halid Avdagiç, 2020 DHL Türkiye GP’si, iptal edilen Körfez yarışları ve RX2e hakkında ajansın sorularını yanıtladı.

-Türkiye GP’sini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Muazzam bir organizasyon oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerindeki, Formula 1 2020 DHL Türkiye Grand Prix’i ile tüm dünyaya Türkiye’nin kabiliyet ve kapasitesini bir kez daha gösterilmiş oldu. Bu noktada Sayın Vural Ak’ı ve yönetiminde Intercity Istanbul Park camiasını kutluyorum.

-Sizce organizasyon nasıl geçti, eksik veya sorun var mıydı?

Organizasyon baştan sona on numara, beş yıldız idi.

-Bir sporcu gözüyle yarıştaki rekabeti nasıl buldunuz?

Değişken şartların yönetim becerisini gösteren pilot ve takımlar öne çıktı. Rekabet ve liderliğin yarış içinde değişmesi yarışa ayrıca büyük heyecan kattı.

-Pistin asfalt yenilenmesi hakkında yapılan yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Asfaltın yenilenmesi çok doğru bir karardı. Olumsuz yorumların, boş ve gereksiz olduğunu düşünüyorum.

-Ulusal medyanın yoğun ilgisini nasıl değerlenmek gerekir?

Yarışın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde olması ve Intercity Istanbul Park’ın başarılı PR faaliyetleri, ulusal medyanın yoğun ilgisini çekti.

-Federasyonun belirlediği Türk stewart tercihi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tercihleri kendi tasarruflarıdır.

-F1’in ülkemizde kalıcı olduğunu düşünür müsünüz?

Kesinlikle. Türkiye bundan böyle F1’in değişmez bir aktörü olacaktır.

-Yarış sonrasında organizatörün teşekkür mesajında federasyonun tedarikçi olarak vurgulanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Doğru bir ifade. Federasyonu bu noktaya taşıyan yönetimin öz eleştiri yapma zamanı geldi ve geçiyor.

-Körfez yarışlarının son anda iptal edilmesini nasıl karşıladınız?

Federasyon yarışları yapmayı tercih etmedi. Hal böyle olunca son dakikada yapılan bir faaliyet ile de sonuç olmak mümkün olmadı.

-Bu son kararda sporcuların bir kaybı oldu mu?

Sporcular, garajlar, atölyeler, mekanikler ve bu işten geçimini sağlayan tüm eko sistem Federasyonun tercihleri nedeniyle büyük bir kayıp yaşadı ve yaşamaya devam ediyorlar. Olumsuz durumu dert edinen, sorun çözücü yöneticilere ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim.

-Sporumuzda önümüzdeki günler sizce ne yönde seyredecek?

Değişim şart. Sporcunun ve sporun sorunlarını kendine dert edinecek, çözüm bulacak, otomobil sporları ekonomisini büyütebilecek bir yönetime ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

-2021’i nasıl görüyor, değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’de seçim sürecine girileceğinden dolayı verimli bir yıl olmayacağını düşünüyorum. Dünyada ise makul bir devamlılık ile 2022 planlarına odaklı bir yıl olacağını öngörmekteyim.

-RX2e’nin Avrupa’da yüzünü göstermesi sonrası program nasıl gelişecek?

2021’de FIA onaylı bir kategori olarak RX2e sahne alacak. Bildiğiniz gibi RX2e’yi, Avitas Motorsport tarafından tasarlanıp üretilen SuperCar Lites üzerine inşa ediyoruz. Bir yandan prototip otomobilin testi devam ederken, diğer yandan da seri üretim hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz 2021 yılı içinde sahne almak.

-Sizce ilk değerlendirmeler ve gördüğü ilgi nasıl?

RX2e projesi üzerinde 1,5 yıldır çalışıyoruz. Test süreçlerinde deneme sürüşü yapan takımlar çok etkilendi. RX2e’nin, FIA onaylı bir kategori olmasından dolayı gelecek için çok ümitliyiz.

-İlk yarış, kaç yarış, kaç katılım bekliyorsunuz?

Henüz takvim netleşmedi fakat, Dünya Rallikros Şampiyonası’nda ilk yarışın 2021 Mayıs ayında olacağını öngörüyoruz. 20 adet otomobil ile ilk yarışa hazırlanıyoruz. Pandemi sürecinin bir an evvel ülkemizde ve dünyada son bulmasını temenni ederken, tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı İstanbul, 22 Kasım 2020 : 17.07

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv