Büyük kabus; ‘Firoz’!

IMG_8522

40.Yeşil Bursa Rallisi Hayatımın en zor yarışlarından biri oldu. Bu zorluk ta tamamı ile benden kaynaklanan bir problem idi.13 Haziransabahı çok erken saatte ve nerede ise hiç uyumadan Bursa ya geldik. O gün o yorgunlukla çıkarttığım kötü yol notları ve bu notların içinde de bu yarışın en büyük kâbusu, ‘Firoz’..

İlk gün biz sadece seyirci etabı geçtik. Seyirci etabı benim için her zaman problem olmuştur. Hiçbir ek bülten veya kişi iki geçiş hakkı olduğu bize bildirmedi. Sadece not yazdığımızbu etabını nerede ise dura, dura geçtik. Yani ilk gün bizim için kötü geçti.

Bu ruh hali ile seyirci etabından döndükten sonra boş vakitten faydalanarak biraz uyudum. Bu da başka bir soruna neden oldu ve yarış gecesi sadece bir kaç saat uyuyabildim. Bu şartlarda ikinci gün start aldık. İlk etap ta biraz gazladık ama hiç risk almadık. Sonra ikinci etap Firoz da süratli bir yerde sağlam bir spin attık. Epey vakit kaybettik. Benden kaynaklanan etap notları ile ilgili sıkıntı fazla idi. Yani kendi notuma güvenemedim. Sonuç; Firoz çok kötü!

IMG_8337İkinci lup’a giderken kalan enerjimi de nerede ise tüketmiş olarak etaplara girdim.   İkinci luptaki hiçbir etapta yol dışı ve spin yaşamama rağmen dereceler inanılmaz düştü. Ralli ve Otomobil merakım yüzünden şirketim ile ilgili 16 Haziran’daki Gelirler Vergi Dairesi Uzlaşma Komisyonu toplantısını da düşünerek sadece bitirmeyi düşünerek finişe geldim.

40. Yeşil Bursa Rallisinden aklımda kalan mı? Ödül töreni için taka gönderdiler. Tak’ta bize siz de nereden çıktınız der gibi bakan bir kaç arkadaş bir de bir otomobil vardı. Otomobil otele bir kişiyi bıraktıktan sonra bizi de geri gitmeye zorlayarak orayı terk ettirdiler. Allah’tan Nevzat Başkan’a, bildiğimiz kadarı ile, kaçıncı olduğumuzu söyledik. O kupayı bulup verdi. Sevgili Atilla Beyhan da bizi tebrik etti.

Ha, sonra mı ne oldu? Biz otomobili kapalı parka otomobilimiz bırakıp otele gelirken, kupa töreni bayağı gecikmeli olarak yeniden başlamıştı. Bu yarışın en büyük sorunlarından birisi ve en önemlisi Tosfed kupasının Pazar gününe sıkışmış olması. Bu da Tosfed Kupasının kurallarından dolayı olsa gerek.

 

 

 

Yorum yaz

ARŞİV

KATEGORİLER