Gençler Türk otomobil sporları için çok önemli

Avitaş Motorsport’un sportif direktörü Halid Avdagiç, Türkiye Rallikros Şampiyonu olarak kendisinin de katıldığı Şampiyonlar Şampiyonası’nın kendisi açısından ‘malumun ilanı’ olduğunu söyledi. 50 Yılına dayanmış birisi olarak, 30 yıllık bir kariyer sonunda, ilk 16’ya girmesinin zaten hayal olduğunu söyleyen Halid Avdagiç, cumartesi günkü eleme turlarının tamamlanmasından hemen sonra ajansa yaptığı açıklamada “onun hedefi ile gelmedim. Burada tüm sporcu arkadaşlarla beraber Türkiye Şampiyonlarıyla birlikte olacağımız muhteşem bir atmosfer yaşamaya gelmiştik, hakikaten de öyle oldu. İzmir çok güzel, Ümit Ülkü çok güzel bir misafirperverlik yaptı” dedi.

Ajansa bu konuda verdiğim ilk röportajda da ifade ettiği gibi, bu yarışta üç favorisi olduğunu dile getiren Halid Avdagiç, “Yiğit (Timur) gelmediği için, ikisi kalmıştı. Ali (Türkkan) ve Ayhancan (Güven).. İkisi de podyumda. Dolayısı ile bizim bugüne kadar gördüğümüz ve değerlendirdiğimiz çerçeve içerisinde otomobil sporlarının gençlere ne kadar önem vermesinin gerektiğinin göstergesi oldu bu yarış” diye konuştu. “Ehliyeti olmayan, ehliyet almak üzere olan veya ehliyetini yeni almış birisinin kazanmasını bekliyordum” diye konuşan Halid Avdagiç, sözlerine devamla “Gençlerin kazanması bizim için, gençler için, Türk otomobil sporları için çok önemli. Federasyonun bundan sonraki dönemde kazanan gençlere gerekli desteği verip dünya arenasında başarılı olmasını sağlaması lazım” dedi..

Eleme turlarının yapıldığı ilk gün, makul bir seyircinin var olduğunu, otomobil sporlarının bu kadar dibe vurduğu bir noktadan yukarıya taşımaya çalışan ve seyirciyi de arttırmanın yollarına giden bir yönetim ve buna teveccüh eden bir seyirci topluluğu gördüğünü söyleyen Halid Avdagiç, “İnşallah önümüzdeki dönemde daha da iyi olacak. Cumartesi günkü eleme turları sportif açıdan beklendiği gibi geçti. İlk 16’da bir sürpriz yok. Olması gereken bütün isimler oradaydı” diyerek sözlerini sürdürdü.

Halid Avdagiç, “Bundan sonraki aşamalarda tesisleşmeden işe başlamak lazım” diyerek devam ettiği açıklamasını şöyle tamamladı; “İzmir Park çok önemli. Pınarbaşı’nın yıllar öncesinde rallikros parkuru olarak başlayan bir hikayesi var. Tesisleşme yönünde biraz daha kaliteli alt yapılara ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemlerde otomobil sporlarına teveccühün artması ile birlikte bu kaliteli altyapının da geleceğine inanıyorum.”

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv