Avitas Motorsport, Türkiye Rallikros Şampiyonası’nda!

160809-avitas-kros

2012’den bu yana rallikros branşında Türkiye’nin dünyadaki otomobil sporları elçisi olan Avitas Motorsport‘un Direktörü Halid Avdagiç, Kanada RX Lites yarışının sonrasında dikkat çekici açıklamalar yaptı. Halid Avdagiç, 14 Ağustos’ta Kaynaşlı’da yapılacak olan sezonun ilk rallikros yarışında Avitaş olarak 3 araçla katılacaklarını söyledi. Bu yıl SuperCar Lites otomobilleri ile 4 ayrı şampiyonada 30 ayrı yarış ile 4 kıtada faaliyet gösterdiklerini anımsatan Halid Avdagiç, sözlerini “bu ticari faaliyetlerinin yanında bizim için diğer bir önemli konu ise doğup büyüdüğümüz topraklarda, Türkiye’de rallikros yarışlarını büyütmek ve geliştirmek” dedi.

Halid Avdagiç, “Federasyon Yönetimi ve Sayın Başkan Serkan Yazıcı’nın faaliyetleri çerçevesinde Kaynaşlı’ya yapılan rallikros parkurunda yarışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi ve esözlerini şöyle sürdürdü; “Avitaş Motorsport olarak kategori 2’de 3 ayrı otomobil ile start almayı planlıyoruz. Emektar Control 2’miz ile ben start alacağım. Diğer yandan, İngiltere Rallikros Şampiyonası’da yarışan 001 şasi numaralı ilk Control 2’yi komple revize ettik. Bu otomobil ile de Avitas Motorsport’un ARGE Müdürü Kerem Orak start alacak.”

Halid Avdagiç, yaptığı açıklamayı şu ifadelerle tamamladı; “İşin en heyecanlı ve gurur verici tarafı ise, özgün yarış otomobili üretimi konusunda Türkiye’nin en önemli değeri Enes Elver’in tasarlayıp ürettiği space frame Anadol A1’i tekrar yarış parkurlarında görmek olacak. Enes Elver yıllar önce üretmiş olduğu bu otomobil ve kendisinin bize açtığı ufuk sayesinde, bugün dünyanın dört bir tarafına yarış otomobili ihraç ediyoruz. Anadol A1’in direksiyonunda ise şampiyon co-pilot Bora Arabacı olacak.”

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv