Control 4’ü ulusal yarışlarımızda test etmek istiyoruz..

130115-CONTROL4

Avitaş Motorsport olarak 2013 yılında özgün otomobil projelerimiz ile farklı süreçler yönetmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda ekip olarak hedefimiz Türk Yarış Otomobili Markası olmayı başarmak ve yeni üretim tesisimizde hedefe odaklı yarış otomobilleri tasarlamak ve üretmek.

Control 1 ile Türkiye’de düşük maliyetli rallikross yarışlarına destek vermek istiyoruz. Bu konuyu başarmak için çoklu kalkışa uygun pistlerin devreye girmesini bekliyoruz.

Control 2 ile 2013 İngiltere Rallikross Şampiyonasında yarışmak için çalışıyoruz. Birmingham’da ki Autosport International fuarındaydık. Hedefimiz Lydden Hill’deki ilk yarıştan itibaren şampiyonaya katılmak ve arkadan iter 255 BHP gücündeki Control 2 ile İngiltere’de ki pazar payımızı arttırmak.

Control 4 ile öncelikli planımız ise Amerika’da ki Global Rallycross yarışlarında “Super Car Lites” sınıfını oluşturup yeni bir seri ile Amerika’da pazar bulmak. Konu ile ilgili ilk resmi test sürüşü geçen hafta sonu GRC’nin desteği ile 24 ayrı takım ve pilotun katılımı ile gerçekleşti. Geri dönüşler çok etkileyici.

Control 4 ile ayrıca Kuzey Avrupa’da bazı fuarlara katılmayı planladık. Bu sayede Avrupa’da da dört çeker ve +300 BHP gücünde ki Control 4 ile yeni pazarlar bulmak istiyoruz. İlk otomobilimizi Ocak başında İsveç’e sevk ettik. İlk fuar katılımımız ise bu ay sonunda Stockholm’de.

Avitaş Motorsport geçen sene Dodge için 2 adet Dart RX otomobilin komple gövdesini tasarlamış ve kompozit plastikten üretmiş idi. Bu sene için de benzer bir süreci Ford Amerika için yürütüyoruz. Yeni Super Car Fiesta’mız Şubat ayı içinde Amerika’da görücüye çıkacak.

Ayrıca Avrupa Rallikross Şampiyonası için hazırlanan yepyeni bir otomobilin de tüm gövdesini tasarlamak ve kompozit plastikten üretmek için ön anlaşmamızı yaptık. Bu projenin detaylarını önümüzdeki haftalarda açıklayabileceğiz, bu yeni otomobilin ilk yarışı ise Mart sonu İngiltere’de.

Diğer yandan sektörün dünya çapındaki öncü firmaları ile işbirliği yapıp ülkemizde hem yarış dünyası, hem de performans dünyasına yönelik pazarlama faaliyetine başlamak istiyoruz. Konu ile ilgili yılın ikinci çeyreğinde faaliyete geçmeyi planlıyoruz.

Türkiye için öncelikli hedefimiz ise TOSFED’in resmi yarışlarında start alarak test süreçlerimizi kendi evimizde ve kendi seyircimizin önünde yapmak. Bu konuda yeni TOSFED yönetimine yazılı başvurduk, Otoritenin olumlu cevabını bekliyoruz.

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv