2020’nin parlayan yıldızı Rovanpera

Ondokuz yaşındaki genç yetenek Kalle Rovanpera, gelecek ay yapılacak olan sezonun açılış rallisi Monte-Carlo’da (23 – 26 Ocak) Toyota fabrika takımıyla tam zamanlı bir programla parkura çıkacak en genç rallici olacak. Finli Jari-Matti Latvala, 2003 yılında Acropolis Rallisi’nde Focus RS kulandığında 18 yaşındaydı, ancak Latvala’nın ilk çalışması İngiltere Şampiyonası’nda yarı bir programdı. Rovanpera, sezonun tamamını Ogier ve Elfyn Evans ile birlikte gelecek yıl bir Yaris’te yarışacak.

Ogier, “Kalle için yapabileceğimiz en iyi şey, ona öğrenmek için zaman tanımak. Ancak kesin olarak onun gerçekten heyecan verici bir yetenek olduğunu gördük” derken, Evans da “Kalle ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum. Tecrübe açısından genç ama biz ondan çok inanılmaz şeyler gördük. Bu yıl WRC 2 Pro’yu kazandı ve dikkate değer sonuçlar elde etti. O, bariz bir yetenek ve geleceği izleyebilecek biri. Kendisine yardımcı olmak için elimden geleni yaparım” diye konuştu.

Toyota takım direktörü Tommi Makinen Rovanpera ile tanıştı ve 2016 yılında Yaris’in gelişim programında yer verdi. Makinen “Kalle’yi çok küçük yaşlardan beri tanırım. Özel biri olduğu her zaman belli oldu. Hala öğrenecek çok şeyi var, ama şimdi bu adıma hazır olduğuna inanıyorum” dedi. Skoda Motor Sport’un WRC 2 Pro ekibinden taşınan Rovanpera, bu hafta ilk kez 2020 Yaris WRC’yi Fransız Alpleri’nde kullanacak. | Kaynak; wrc.com 4 Aralık 2019 : 21.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top