Halid Avdagiç; “Şampiyon olmak çok değerli”

Türkiye Rallikros şampiyonlarından Halid Avdagiç, hafta sonu Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak olan 2019 Türkiye Rallikros finalinde yeni bir şampiyonluk için daha parkura çıkmaya hazırlanırken, ajansın sorularını yanıtladı.

-Bir finale daha hazır mısın?

Çoklu kalkışlı rallikros yarışlarını çok özlemiştik. Bunun motivasyonu ile hazırlanıyoruz. Umarım Pazar gününe kadar hazırlıklarımızı tamamlamayı başarırız.

-Aracın hazır mı, kendin hazır mısın?

Otomobilimizi final yarışı için elden geçirdik. Son Orhangazi yarışında bazı sıkıntılar yaşamıştık. O konuları bertaraf etmeye çalışıyoruz. Ayrıca bu yaz yaşamış olduğum sağlık sorunlarından sonra Intercity İstanbul Park’taki Motoring Weekend etkinliği ve Orhangazi yarışları kendi kondisyonumu geliştirmek için çok iyi geldi. Bir kez daha net olarak gördüm ki, sağlık her şeyin başı.

-Yarışa kayıtları nasıl buldun?

Ülkemizde çoklu kalkışlı rallikros yarışları maalesef rağbet görmüyor. Bunun birçok sebebi var. Dünya Rallikros Şampiyonası Intercity İstanbul Park’ta iki sene üst üste düzenlendi. Bu yarışlar tam bir ivme vermişken, Federasyonumuz kayıt yetersizliğinden dolayı ‘otokros’ yani tekli düzene geri döndü. Federasyonumuzun sporu tabana yayması için rallikros branşına özel önem vermesini, projeler gerçekleştirmesini ısrarla talep ediyorum. Biz, bilgi ve tecrübemiz ile destek olmaya, yol göstermeye hazır olduğumuzu daha önce belirtmiştik yine tekrar ediyoruz.

-Finalde nasıl bir rekabet bekliyorsun?

Kayıt listesine göre 4 kategoride 20 otomobil var. 5 otomobilin kayıt yaptırdığı Kategori-2’de yarışacağım. Kategorimde güçlü ve hafif otomobiller ile yarışacak hızlı pilot arkadaşlarımız var. Heyecanlı bir hafta sonu bizi bekliyor.

-Şampiyonluk için kimleri şanslı görüyorsun?

Kendi kategorimde podyumda olmayı hedefliyorum. Diğer kategorilerde de çok tecrübeli pilotlar ve güçlü otomobiller var. İyi olan kazansın.

-Yine yeni bir şampiyon sende neler çağrıştıracak?

Şampiyon olmak çok değerli. Hafta sonu tüm sporseverleri, heyecan ve çekişmenin kıyasıya yaşanacağı Körfez yarış pistine bekliyoruz.

22 Kasım 2019 : 07.30

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top