Troia’da zafer Vural Ak’ın

Intercity İstanbul Park Offroad Team

Uluslararası alanda ülkemizin sayılı yarışları arasında yer alan ve üç yıldır İstanbul Offroad Kulübü tarafından başarıyla düzenlenen Baja Troia Turkey maratonunu İstanbullu sporcular Ali Vural Ak-Burhan Şahin ikilisi kazandılar. Aynı zamanda Intercity Istanbul Park işletmecisi olan Ali Vural Ak, ülkemizdeki Dakar spec’lerindeki tek offroad aracı olan Mitsubishi Pajero’su ile Çanakkale’de yapılan bu uluslararası maratonda otomobiller kategorisini açık farkla kazandı. Hemen ardından otomobillerde 2’nci giden eski Türkiye Offroad Şampiyonları’ndan Caner Akkafa-Malik Akkafa Mitsubishi L200’leri ile son etapta motordan kaldılar.

Ali Vural Ak-Burhan Şahin

Bu yılki mücadelenin ilk gününde podyumu domine eden İtalyan ekipleri son iki günde yaşadıkları zaman kayıpları nedeniyle bu kez zirveden uzak kaldılar ve podyum başarısında ancak 3’ncülükle sınırlı kaldılar. SSV kategorisinde yarışın büyük kısmını domine eden Bulgar ekibi son gün son etaba açık fark nedeniyle rahat çıktı ve İtalyan ile Türk rakiplerinin önünde sınıfta 1’ncilik kupasını eve götürdü.

İstanbul Offroad Kulübü (İSOFF) tarafından düzenlenen ve otomobil ile SSV kategorilerinde toplam 35 ekibin kayıt yaptırıp start aldığı Baja Troia Turkey’de üç gün boyunca her gün uzun mesafeli) 70-85 km’lik tek etaplar ikişer kez geçildi. İlk ve son gün süratli ve temiz etaplara karşın ikinci gün (Cuma) kırıcı olan etap pek çok aracın hasar almasına ve günü tamamlayamamasına neden oldu. Dün (Cumartesi) etabın finişine birkaç km kala Detoro’su ile takla atarak günü tamamlayamayan Kubilay Tüfekçi-Burak Ayvaz ikilisi son gün etaba çıkmazken, yarışın iddialı isimlerinden Ahmet Ünlü de son gün etabın ilk geçilişinde starttan bir km sonra fren problemi yaşayarak yarışa erken veda etmek zorunda kaldı. Cumartesi günü Çanakkale Üniversitesi kampüsü önündeki Kipa’nın arazisinde hazırlanan seyirci özel etabında en hızlı zamanı yaparak dikkat çeken genç sporcu Yağız Birinci SSV’si Maverick X3’te yaşanan sensor kaynaklı bir sorun nedeniyle son gün start alamadı. Çanakkale’nin simgeleri arasında yer alan Truva atının iskele meydanında bulunan maketi önünden Perşembe öğleden sonra verilen start, üç gün sonra aynı noktada tamamlandı. Yarışın ödül töreni de finişten hemen sonra aynı alanda gerçekleştirildi. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Çanakkale, 20 Ekim 2019 : 15.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top