Trans Anatolia’da hedef ‘90’ kayıt

24-31 Ağustos’ta yapılacak olan TransAnatolia Rally Raid maratonunda bu yıl 90 kayıt hedefleniyor. Ülkemizin cross country dalındaki uluslararası en eski ve tek organizasyonu olarak bu yıl 9’ncu kez düzenlenecek olan TransAnatolia Rally Raid’in organizatörü Burak Büyükpınar, Ralli Dünyası Dergisi’nin sorularını yanıtladı. Büyükpınar, kayıtların kapanmasına 25 gün kala 70’e ulaşan kayıtların 90’la tamamlanacağını düşünüyor.

Kendisini en çok Türk ekiplerinin yoğun ilgisinin şaşırttığını söyleyen Burak Büyükpınar, bu yıl yeni ve güçlü yeni araçlar görüleceğini ve yarıştaki rekabetin yüksek olacağını belirtti. FIA Cross Country kupasına aday olan yarışları için yılın ilk ayında İtalya’da açtıkları dünya lansmanında hedefledikleri Avrupa ülkelerinin yan ısıra Fas dahil cross country merkezlerinde yaptıkları tanıtımlarla yurt dışından bekledikleri ilgiyi gördüklerini düşünen Burak Büyükpınar, bu yılki yarışta tüm kategorilerde toplam 90 start hedefini yakalayacaklarını söyledi.

Bolu’nun turizm beldesi Abant Gölü’nden verilecek startla yola çıkacak olan 2019 Trans Anatolia, Haymana, Acıgöl, Kapadokya, Maraş, Nemrut ve Mardin’den oluşan 2350 km’lik rotasını Göbeklitepe’de tamamlayacak. Turizm Bakanlığı tarafından 2019’un Göbeklitepe yılı ilan edildiğini anımsatan Burak Büyükpınar, bakanlıkla yaptıkları temaslar sonrası maratonun Göbeklitepe’de finiş görmesinin kararını aldıklarını belirtti.

Bu tercihlerinin en çok ta yerli katılımcılardan ilgi gördüğünü söyledi, fakat yurt dışından aynı ilgiyi göremediklerini ileri süren Burak Büyükpınar, dergiye verdiği özel röportajda Trans Anatolia’nın 2020 ve sonrasında katlanarak artacak bir ilgi göreceğini inandığını söyleyen Burak Büyükpınar, FIA’nın cross country yarışlarına artan ilgisi paralelinde adaylıklarının olumlu sonuçlanacağına olan inancını da vurgulayarak bu sayede de gelecek sene bu kupayı takip eden en az 20 ekibin daha ülkemize geleceğini iddia etti.

Bu yıl ilk kez verdikleri acentelikte AVC Offroad Aksesuar ile işbirliğinden duyduğu memnuniyeti de ifade eden Burak Büyükpınar, bu sayede özellikle raid  kategorisinde yeni ekiplere ulaştıklarını söyledi. Trans Anatolia organizatörü Burak Büyükpınar’ın Ralli Dünyası Dergisi’ne verdiği özel röportajı derginin yeni sayısında okuyabileceksiniz. Otomobil ve sporları konusunda ülkemizin en eski ve aylık tek dergisi olan Ralli Dünyası Dergisi, sadece abonelerine kargo ile ulaştırılıyor. Siz de hemen bugün dergiye abone olarak sporun nabzını avucunuzda hissedebilirsiniz. Abonelik konusunda ayrıntılı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

21 Haziran 2019 : 08.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top