Pirelli ile zorlu koşullar aşıldı

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi, 19-21 Mayıs tarihlerinde düzenlendi. Yarış boyunca ilk 10 sırada yer alan araçlarda Pirelli’nin İzmit fabrikasında üretilen Pirelli lastikleri, üstün performansları ile yarışa damgasını vurdu. Motor sporları alanındaki liderliğini uzun yıllardır yenilikçi teknolojiler ve üstün performanslı lastiklerle buluşturan Pirelli, ‘Şampiyonların fabrikası’ olarak bilinen İzmit fabrikasında üretilen lastikler ile 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi’ne de damga vurdu. 19-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen yarışta ilk 10’da yarışan araçlarda Pirelli RA ve Pirelli RW lastikleri göze çarptı. Motor sporları alanında ilk büyük başarısını 1907 yılında Prens Scipione Borghese’nin Pirelli lastikleriyle katıldığı Pekin-Paris yarışını kazanmasıyla elde eden Pirelli, Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki araçlarda da sporcuların ilk tercihleri arasında yer almaya devam ediyor. Özellikle Yeşil Bursa Rallisi’nde asfalt zeminde zorlu hava koşullarında üstün yol tutuşları ve çeviklikleri ile öne çıkan Pirelli RA ve RW lastikleri bu etapta da ilk 10’a giren pilotların çoğunun tercihi oldu.

Yarışın start seremonisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 148 sporcunun katılımı ile büyük bir coşkuyla kutlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldıkları seremoninin ardından ekipler iki gün boyunca 465 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 10 özel etapta mücadele etti. Rallide genel klasman birinciliğini BC Vision Motorsport takımından Burak Çukurova-Burak Akçay kazanırken, ekip aynı zamanda Sınıf 2 birinciliğini de elde etti. GP Garage My Team’den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikinci olurken zorlayıcı hava koşullarına rağmen Pirelli lastikleri ile yarışan Castrol Ford Team Türkiye’den Ali Türkkan-Burak Erdener ise genel klasman üçüncülüğünün yanı sıra Sınıf 3 birinciliğine ulaştı. Yarışın ilave puan getiren ve son etabı olarak koşulan Power Stage’de de galibiyeti lastik seçimi belirledi. Son anda etkisini gösteren yağmurda Pirelli’nin yakın zaman önce geliştirdiği RA7+ geçiş lastiği ile start alan Ali Türkkan ıslak zeminde fark yarattı ve üstün çekiş performansı ile Power Stage etabını kazandı. İkinci gün zaman zaman yağışlı havanın ekipleri zorladığı rallinin ‘markalar’ birincisi Castrol Ford Team Türkiye, takımlar birincisi de BC Vision Motorsport oldu.

Yarışın klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanı ve Kategori 1 birinciliğini baba oğlu ekip Ömer Gür-Levent Gür kazanırken, Tan-Selda Çağlayan çifti ikincilik ve Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu da üçüncülük basamağına çıkan ekipler oldular. Historic klasmanı kadın co-pilot birinciliği ödülünü ise Selda Çağlayan kazandı. Fiesta Rally Cup’da galibiyeti kazanan And Sunman-Mehmet Akif Yalçın ekibi de yarış boyunca RA ve RW lastiklerini tercih ettiler. Erkan Bodur TOSFED Ralli Kupası klasmanında BC Vision Motorsport’tan Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı, genel klasman ve Kategori 2’de ilk sırada yer alırken, Kategori 1’de Kaan Kara-Taner Kara, Kategori 3’de Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul Kaya ve Kategori 4’te de Kemal Çetinkaya-Tolga Tezeken kupayı ilk sırada tamamlayan ekipler oldular. Kadın pilotlar birincisi kızı Zeynep Tümerkan ile ilk kez bir rallide start alan Çiğdem Tümerkan olurken, Sinan Yardımedici ile ilk startını alan Cansu Açar da kadın co-pilotlar birinciliğine uzanan isim oldu. Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası, 10-11 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Eskişehir Rallisi ile devam edecek. | Pirelli, 24 Mayıs 2023 : 17.32

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top