Hırvat’ta ‘kir’ etkili oldu

Toyota, Hırvatistan Rallisi’nde Elfyn Evans ile lastiklerin yol tutuş, direnç ve dayanıklılık sağlamak için süper bir iş çıkarması gereken zorlu, neredeyse çakıl benzeri bir yarışı kazandı. En yaygın lastik seçimi, P Zero sert (ana) ve yumuşak (seçenek) karışımıydı, ancak çeşitli takımlar arasında farklı bir şekilde birleştirildi, ara sıra yumuşak olan serte galip geldi. Özellikle geleneksel olarak istikrarsız olan Hırvat havasının yağmur tehdidi altında olduğu cuma günü, prime, opsiyonel ve ıslak lastik sıkıntısı yaşanmadı. Sonunda, hafta sonu boyunca çok az yağış oldu veya hiç yağış olmadı ve hatta gün içindeki genel olarak yüksek sıcaklıklar nedeniyle nem beklenenden daha azdı. Tüm hafta sonunun gerçekten mantığa aykırı tek seçimi, pazar sabahı, güç etabı zaferini hedeflemek için yedeksiz dört yumuşakla çıkan Thierry Neuville tarafından yapıldı. Belçikalı için bu bir kumardı.

Özellikle yumuşak seçilen ikinci geçişlerde, yüzeyler kuru olmasına rağmen tutunma arayışının sürücüler için en büyük zorluklardan biri olduğu yol yüzeylerinin kayganlığıydı. Sürekli ve genellikle derin kesikler nedeniyle çok fazla molozla kaplı yüzeyler, asfalttan çok çakıl üzerinde yarışa daha tipik bölümler sunuyordu. Hem zemindeki taşların varlığı hem de asfalt yüzey ile yol kenarı arasındaki kot farklılıklarından dolayı arabanın jantlarında ve mekanik parçalarında seyrek olmayan hasarlardı; bu açıdan sembolik olan, SS2’de (belki de tüm Rallinin en zorlusu), aynı virajda ve aynı noktada jantlarına ve dolayısıyla lastiklerine zarar veren Sebastien Ogier ve Kalle Rovanpera’nın başına gelenlerdi.

Pirelli ralli aktivite müdürü Terento Testoni; “Bu yarışın gerçekten belirleyici unsuru, tüm özel etapları karakterize eden kirdi, aynı zamanda gevşek çakıl üzerinde zaten oldukça zayıf olan yol tutuşunun azalmasına ve patlama ile tekerleğin hasar görme riskinde artışa neden oldu. Sadece ıslak yüzeylerde değil, gevşek çakılla dolu olanlarda da kullanılan yumuşak lastiklerin çalışması, özellikle ikinci geçişlerde bahsetmeye değerdi ve genel olarak daha yavaştı. Geçen yıl tamamlanan asfalt yelpazemizin gelişimi, bu tür durumlarda bile maksimum performans ve güvenilirliği sağlayabildiğini bir kez daha kanıtladı. Sonuç olarak, bazı talihsiz bölümleri olan herkes için çok karmaşık bir yarış olduğunu söyleyebilirim. Ogier ve Rovanpera için” dedi. Takımlarının en üst kategorinin stratejilerini büyük ölçüde tekrarladığı RC2’de Yohan Rossel hâkim olurken, Junior WRC’de Kelly Eammon zirveye çıktı. | Pirelli, 23 Nisan 2023 : 16.46

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top