Max; “Kırmızı bayraklara neden ihtiyacımız oldu ki?”

Sezonun üçüncü yarışından sonra, podyuma çıkan sürücülerin yarış sonrası basın toplantısında söyledikleri FIA kayıtlarında şu şekilde yer aldı.

Fernando Alonso“Son yarım saat neler olduğunu anlamak zordu. Ancak yarışın kendisi hız açısından bizim için iyiydi. Bence Mercedes çok hızlıydı ve Lewis bugün inanılmaz bir iş çıkardı, bu yüzden hıza yetişemedim ve yeterince yaklaşamadım. P3, P4 takım için harika bir Pazar’dı. Kesinlikle kolay değildi. İlk kırmızı bayrakla şanslıydık çünkü George ve Carlos pite girdi, bu yüzden bundan faydalandık. Yarış boyunca Lewis’e çok yakındık. Biraz baskı yapmaya çalıştım ama inanılmaz bir yarış çıkardı, hiç hata yapmadı. Açıkçası bana kimin dokunduğunu bilmiyordum. İlk startın ilk turunda hissettim, üçüncü virajda birisi bana dokundu. Son yeniden startta, Carlos ilk virajda bana dokundu. Arabamız yeterince güçlü. Biliyorsun, bize dokunmaya devam etmeleri önemli değil. Ceza çok sertti, bence çünkü ilk turda yol tutuş seviyesinin ne olduğuna karar vermek her zaman çok zor. İkinci kırmızının sebebi neydi? İlk düzlükte bir parça lastik parçası olduğunu biliyorum ama arabanın kendisi virajın içindeydi, bu yüzden orada oldukça güvenli hissettirdi. Ve güvenlik aracı bu tür sebeplerden ötürü, bizim için belki farklı bir fikir. Dürüst olmak gerekirse, tüm kırmızı bayraklara şaşırdım, çünkü ilki, bence, altıncı virajdaki bir Williams, ama orada bir tur geçtik, güvenlik aracının arkasındaydı. Biraz toz toprak ama pistte gerçekten çok kötü bir şey yok. Arabada iken pistte neler olup bittiğini asla bilemeyiz. Eğer bir kırmızı bayrak varsa, bunun bir nedeni olmalı. Dürüst olmak gerekirse Mercedes’in Cidde’de de güçlü olduğunu düşünüyorum. Sanırım Pazar günkü yarış boyunca, George’a çok yakındaydım. Sezonun çok ilginç olacak bir bölümüne giriyoruz: hangi takım arabayı daha hızlı geliştiriyor? Bence ilk üç yarış Avrupa’dan uzakta, yükseltmeleri ve bunun gibi şeyleri getirmek zor. Ancak şu andan itibaren, kimin yeterince iyi bir yükseltme getirdiğine bağlı olarak, takımların seviyesinin yarıştan yarışa biraz değiştiğini görebiliriz.”

Lewis Hamilton; “Güvenilirliğimiz genel olarak gerçekten iyiydi. Buradan bu puanları almak gerçekten harika. Kesinlikle ikinci olmayı beklemiyordum. Bu yüzden bunun için çok minnettarım. Performansımızda düşüş olduğunu düşünürsek, Red Bulls’a kıyasla açıkça son hızımızda gerideyiz, burada Aston’la mücadele etmek bizim için sezonun bu noktasında harika. Mücadeleye devam etmeliyiz. Zor olacak ama imkansız değil. Lastiklerin dayanamayacağını söylediğim an, kesinlikle blöf yapmıyordum. Dürüst olmak gerekirse, devam etmek için çok zorlamam gerekti… En başta, tabii ki, Max’i geride tutmak için. Ve sonra Fernando zorluyordu, bilirsiniz, çok çok hızlılar. Bence nihayetinde, bugün arkamda biraz daha hızlıydı, ama ben onu durdurmayı başardım. İlk üçte iki-üç dünya şampiyonu var. Bu oldukça mega. Bir saniyeliğine Max’i geçmek için bir şansımız olduğu anlamına geliyor. Bir saniyeliğine bir Mercedes’e sahip olmak gerçekten eğlenceliydi, Fernando ile de gerçekten iyi bir mücadele verdim, ki bu harikaydı. Max, erken, ben ise geç fren yaptım ve tamamen içerideydim. İkimiz de birbirimize yer bıraktık. Onu yoldan çıkarmadım, O da bana teslim olmadı. Yani temas yaşamadık. Fernando biraz daha hızlıydı. Muhtemelen, tüm virajlarda daha hızlıydı. Bu yüzden kesinlikle bulmamız gereken bir performans olduğunu düşünüyorum. O’nu DRS bölgesinin dışında tutmak kesinlikle kolay değildi. Ama nerede olduğumuzu, nerede eksik olduğumuzu ve nerede iyi olduğumuzu görmek gerçekten çok ilginçti. Alınacak pek çok olumlu şey var ama doğal olarak biraz performans eklememiz gerekiyor.”

Max Verstappen“Çok kötü bir başlangıç ​​yaptık ama birinci turda dikkatliydim çünkü benim kaybedecek çok şeyim, onların da kazanacakları çok şey vardı. Arabanın hızı hızlıydı, her zaman DRS’nin açılmasını, geçme şansı bulmayı bekliyorduk. Ama evet, bu kırmızı bayraklarla… Bilmiyorum, ilkini belki yapabilirsin, ama ikinciyi, gerçekten anlamıyorum. Yani, biraz karışıklık oldu. Araçta yine iyi bir tempo yakaladık ve kazandık, tabii ki en önemli şey bu. Lewis ile bir temastan kaçınmaya çalıştım. İyi bir tempomuz vardı ve yine de onları geçtik. Çimleri biraz daha kestim ama lastiği patlatmak istemedim, bu yüzden biraz geniş aldım ama iyi bir marjımız vardı, biraz daha agresif olabilirdim. Benim burada ilk galibiyetim, takım için de epey zaman geçti. Çok, çok mutluyum. Sanırım biraz geç fren yaptım ve sonra referansımı biraz kaybettim ama sonra baktım ve hala biraz daha yerim var gibi. Aslında biraz ileri gittim ve gerçekten sınırdaydı. Sınırda, ama sınırın üzerinde değil. Neden kırmızı bayrağa ihtiyacımız olduğunu anlamadım. Bence bir güvenlik aracı ve sonra normal bir başlangıç olsaydı, tüm bunları yaşamazdık.” | FIA, 3 Nisan 2023 : 06.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top