Avustralya’da zafer Max’ın

Max Verstappen Avustralya GP’sinde 2023 FIA F1 Dünya Şampiyonası sezonundaki ikinci yarışını kazanırken, takım arkadaşı Sergio Pérez beşinciliğe kadar yükselerek mükemmel bir mücadele verdi. 9’uncu turda kırmızı bayrakla yarış tepetaklak oldu ve Verstappen 12’nci turda Lewis Hamilton’ı geçerek liderliği ele geçirdi. Kalan birkaç tur kaosa yol açtı. Ardından gelen yeniden startta birden fazla araba yarıuş dışı kaldı ve Verstappen’in damalı bayrağı ilk gördüğü yarış, bir güvenlik aracının eşliğine yol açtı.
Max Vesrtappen; Bugünkü başlangıcım harika değildi ve ardından ilk turda çok dikkatliydim çünkü kaybedecek çok şey vardı. Bugün kırmızı bayraklara ihtiyacımız yoktu, sinir bozucuydu ama herkes güvendeydi ve en önemli şey kazandık. Bu benim Avustralya’daki ilk galibiyetim ve bu gerçekten iyi hissettiriyor. Takım için de uzun bir süre oldu, bu yüzden hepimiz için çok şey ifade ediyor, özellikle Checo da bugün iyi bir iyileşme süreci geçirdiği için. Kaotik bir gündü ama uzun beklemeye rağmen taraftarların harika zaman geçirdiğini görmek harika!”
Sergio Perez; Genel olarak bugün iyi bir sonuçtu. Dün açıkçası araca olan güvenimi biraz kaybettim, ancak bir gecede çok fazla değişiklik yaptık, bu da yarışa başlamamıza yardımcı oldu. İlk seferinde gerçekten iyi bir start aldım. Üç-dört sıra atladım ama sonra DRS biraz karışıktı. Yarışta daha sonra hayal kırıklığına uğradım çünkü daha fazla ilerleyemedim, ancak lastik derecesi düşük iken sahadan geçmek çok zordu ve herkes hızla sert lastiklere geçiyordu. Belki daha önce biraz daha agresif olsaydım, daha yüksek bitirebilirdim, ancak 5’nci bitirdiğimiz ve hatta en hızlı turu garantilediğimiz için mutluyum. Genel olarak, bu yarış Birkaç hafta içinde Bakü’ye gideceğimiz konusunda bize güven veriyor ve bunun getireceği mücadeleyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Christian Horner; “Üç bölümden oluşan karmaşık bir yarıştı. İlk start istediğimiz gibi gitmedi ama yeniden startta Max pozisyonunu korumayı başardı, liderlik için Lewis’le savaştı ve yarışı oradan gerçekten kontrol etti. Sürücü güvenliği her şeyden önemli, yarışın sonunda yeniden start almak biraz sinir bozucu. Neyse ki bize zararı olmadı, araçta harika bir tempo vardı ve Max formdaydı. Max’in zaferi kazanması, sürüşünün kanıtıydı. Performansımızdan çok memnunuz ve 10 yıldır kazanamadığımız bir pistte 350. yarışımızda galibiyet elde etmekten heyecan duyuyoruz.” | 2 Nisan 2023 : 19.20

Klasman
01 Max Verstappen (Hollanda), Red Bull Racing
02 Lewis Hamilton (İngiltere), Mercedes, +0,179 saniye
03 Fernando Alonso (E), Aston Martin, +0,769
04 Lance Stroll (CDN), Aston Martin, +3,082
05 Sergio Pérez ( MEX), Red Bull Racing, +3.320
06 Lando Norris (İngiltere), McLaren, +3.701
07 Nico Hulkenberg (D), Haas, +4.939
08 Oscar Piastri (AUS), McLaren, +5.382
09 Guanyu Zhou (RCH), Alfa Romeo, +5.713
10 Yuki Tsunoda (J), AlphaTauri, +6.052
11 Valtteri Bottas (FIN), Alfa Romeo, +6.513
12 Carlos Sainz (E), Ferrari, +6.594
Abandoneler
Pierre Gasly (F), Alpine, Ocon ile temas
Esteban Ocon (F), Alp, Gasly ile temas
Logan Sargeant (ABD), Williams, De Vries ile temas
Nyck de Vries (Hollanda), AlphaTauri, Çavuş ile temas
Kevin Magnussen (DK), Haas, kaza
George Russell (Birleşik Krallık), Mercedes, motor arızası
Alex Albon (T), Williams , Kaza
Charles Leclerc (MC), Ferrari, Stroll ile temas

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top