Ogier zafere çok yakın

Ogier, dün (Cumartesi) liderliği ele geçirdikten sonra Meksika Rallisi’nde rekor kıracak yedinci galibiyetinin eşiğine geldi. Toyota Gazoo Racing için yine kısa bir seçkin ralli programı kullanan sekiz kez dünya şampiyonu, Lappi’nin Cumartesi günkü ilk etapta bir elektrik direğine çarpmasından sonra zorlu toprak rallisinde liderliği ele geçirdi ve o andan itibaren bir daha elinden bakmadı. Günün ilk yarısında takım arkadaşı Evans’a karşı neredeyse yarım dakika önde olan 39 yaşındaki rallici, taviz vermedi ve hızını koruyarak Evans’ın 35.8 saniye önünde sert Pirelli lastikleri ile baskın bir etap galibiyeti aldı. 2023 Dünya Şampiyonası’nın bu üçüncü turundaki zafer, WRC’ye ilk çıkışını 2008’de Meksika’da yapan Fransız sürücü için çok özel olacak.

Ogier, “Bence bu ipucu iyi. Benim için başka bir güçlü gündü. Sabah ilk etapta Esapekka elendikten sonra biraz farklı bir yaklaşımımız vardı. Çok fazla risk almak zorunda değildik ama yine de iyi zamanlar yakalamayı ve liderliğimizi genişletmeyi başardık. Yarın (bugün) uzun bir zaman, bu da rahatlamayı göze alamayacağımız anlamına geliyor” dedi. Evans’ın genel klasmandaki konumu, ensesinde nefes alan Neuville’in saldırmasıyla çok daha belirsizdi. Hyundai sürücüsü rakibini yakaladı ve bugünkü finalden sadece 4,3 saniye geride durmasını sağlayacak en iyi dört zamanı yaptı. Evans, “Thierry ile oldukça yakın olan iyi bir kavga ettik” dedi. “Her şey yolunda ama biraz daha hızlı olabilsek iyi olur” dedi. Kalle Rovanpera, genel klasmanda Neuville’in nerede ise bir dakika gerisindeydi (+1:34.0). Derramadero 2’de motor stop etmesi genç Finli’ye birkaç saniyeye mal oldu, ancak Sordo’nun 47.2 saniye gerisinde iken endişelenmesine gerek yoktu.

5’inci durumda olan Sordo, gereksiz riskler almak istemedi. Bunun yerine İspanyol sürücü, gevşek koşullarda Hyundai’sinin arka tarafını kontrol altında tutmaya çalışmasına rağmen gün boyunca yeni kurulumları denemeye odaklandı. Rally1 arabalarının yıpranma oranı o kadar yüksekti ki WRC2 arabaları ilk 10’un geri kalanını oluşturdu.  Greensmith, Skoda’daki ilk çıkışında eski M-Sport Ford takım arkadaşı Fourmaux’nun önünde kategori liderliğini sürdürürken, Fabia sürücüleri Lindholm, Solberg ve Kajetanowicz sıralamayı tamamladılar. Şampiyona lideri Ott Tanak, Cuma sabahı turbo arızasından kurtuldu ve Ford Puma’sını genel klasmanda 11. sıraya (+ 12:45.5) getirdi. Benzer bir araba kullanan Pierre-Louis Loubet, SS17’de arka süspansiyonu hasarlı olarak günler içinde ikinci kez emekli oldu. Mekasika Rallisi 9,59 km’lik 23’ncü etap olan powerstage ile tamamlanacak. | 19 Mart 2023 : 20.41

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top