Formulanın siyasete faydası

Formula 1 başladı, bizde de siyaset hızlandı, hâliyle de HIZ&ART konuya el attı. Bu yazımda, siyaseti formula bağlamında işleyeceğim. Mâlum, editörü kızdırmamak lâzım.

Şimdi…. Eski bir takım, direksiyona tecrübeli pilotunu oturtmuş, başkanlık seçimine hazır giriyor… Onlarda sorun yok. Pit ekibi belli, pilot belli, araç belli.

Rakip takım bir araya gelmiş kazanacak takımı kurup, pilotu direksiyona oturtmaya çalışıyor. Aylardır bu böyle. Bir türlü yol alınamyor. Taraftarı umutla bekliyor… Ortada somut bir şey yok. Sonunda, takımın baş mühendisi hanım pitten ayrılıyor. Durum daha da zor giriyor. Taraftarda bekleme sürüyor.

Baş mühendis hanım, önce karşı takımın yedek pilotlarına göz kırpıyor. Yüz bulamayınca, dürüst olarak bilinen, ama pistte tecrübesi olmayan bir hukukçuya meyil ediyor… Süreç sürüyor.

Rakip takımda ise verilen fireye rağmen baş pilot belirleniyor. Dört ekürinin ittifakı ile… Buraya kadar işler güzel görünüyor. Fakat… Kazanması için Güneydoğu’dan güç ünitesi alması gerekiyor. Güç ünitesi ise şartlarını belirlemediği için iş henüz ilerlemiyor. Ne yokum diyor, ne de varım. Düzelir mi dersen? Düzelir. Her şey olabilir bu takımda.

Eski takım ise sessizce köşesinden izliyor olan biteni. Belki de keyif ile…

Ortak paydamız “Ülke yararı” deniyor. Doğrudur da… Ama herkesin ortak paydada görüşü farklı olabilir. Meselâ… Rakip takım dediğim mualif masa dağılmadan Muharrem Öğretmeni çatı adayı sunabilseydi eğer. Bu dağanıklığın hiç biri yaşanmayacak… Başa baş, hakkaniyetli bir yarış olacaktı. Olmadı.

Niye mi?.. Çok bilenler yüzünden.

Bu da benim şahsi analizim. İster katılın, ister katılmayın…

En azından tarafsız ve bağımsız bir analiz oldu.

Hoşça kalın.

Nurican Hızır 05/03/2023 17:17

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top