Ogier son güne lider girdi

Toyota Gazoo Racing World Rally Team (TGR), Sébastien Ogier, takım arkadaşı Kalle Rovanpera’nın 16 saniye önünde ve rallinin bitimine bir gün kala Monte-Carlo Rallisi’nde liderliğini korudu. GR Yaris Rally1 Hybrid’in sezona başlamak için arka arkaya etap galibiyetleri, üç testten oluşan sabah döngüsü boyunca ilk üç kez domine ederek 11’e ulaştı. Rovanpera, kendisinin ve kopilotu Jonne Halttunen’in 100. WRC etabı galibiyetini günün açılış etabı olan SS9’da elde etti ve SS11’de bir tane daha ekledi. Ogier ve kopilotu Vincent Landais SS10’da en hızlıydılar ve sabahı takım arkadaşlarının tam olarak yarım dakika önünde bitirdiler. Ogier, öğleden sonra gereksiz risklerden kaçınmak için bu avantajı kullanırken, Rovanpera günün karanlıkte geçilen son etabında herkesten 6,7 saniye daha hızlı olduğu etkileyici bir ileri etap galibiyeti elde etti. Bu, üçüncü sıradaki Thierry Neuville üzerindeki marjının şu anda Ogier’e karşı 16 saniyedeki açığıyla tamamen aynı olduğu anlamına geliyor. Elfyn Evans, Cuma sabahı lastiğin patlaması nedeniyle kaybedilen zamandan geri dönmeye devam etti ve Ott Tanak’ın M-Sport Ford’unun önünde dördüncü sıraya yükseldi ve tüm gün boyunca en hızlı ilk üçün dışına çıkmadı. Takamoto Katsuta, sabahın ilk etabında altıncı oldu ve TGR WRC Challenge Programı destekli girişinde gün boyunca istikrarlı temposunu sürdürdü.

Takım direktörü Jari-Matti Latvala gün sonunda yaptığı açıklamada “bu gece yine çok mutlu olabiliriz. Bitime bir gün kala Seb ve Kalle ile hala 12’yiz ve Elfyn 4, Taka 6’ncı sırada. Bugün, Seb daha fazla hız bulmaya çalışmak yerine sadece liderliğini yönetti, ancak ralli devam ederken diğerlerinin performans açısından geliştiğini düşünüyorum ve bu çok olumlu. Özellikle Kalle’nin bu akşamki son etabı gerçekten çok iyiydi. Ama yarına baktığımda, Seb’in hala kontrolü elinde tuttuğunu ve önümüzdeki aşamalarda çok rahat olduğunu düşünüyorum. Kalle, çılgınca riskler almaya gerek olmadığını biliyor ve en önemlisi, Neuville ile aradaki farkı artırmayı başardı” dedi. Takımın son şampiyon genç pilotu Kalle Rovanpera ise görüşlerini “Bugün bizim için gerçekten çok iyi geçti. Bu sabah hemen iyi zamanlar yapabildik. Yarış çizgisinde biraz daha fazla yol tutuşu olduğundan, yolun aşağısında başlamak biraz daha kolay geldi. Araba iyi hissettiriyor ve kurulumda gerçekten herhangi bir değişiklik yapmak zorunda kalmadık. Bu öğleden sonra yol gerçekten kirliyken biraz daha mücadele ediyordum. Ama karanlıktaki son etap kesinlikle iyiydi; biraz daha temizdi ve itmeye çalıştım. Yarınki etaplar favorim olmayabilir ve Seb onları o kadar iyi biliyor ki onu yakalama şansım olduğunu düşünmüyorum. Hızlı olacağına eminim ve fark yaratacak çok fazla yer yok. Sadece hızımızı ve konumumuzu korumaya çalışacağız” diye özetledi.

Takımın İrlandalı pilotu Elfyn Evans da cumnartesi gecesi görüşleri açıklarken, “uzun bir gün oldu ama genel olarak oldukça iyi bir gün. Sürüşten ve arabadaki duygudan keyif aldım. Bu sabah diğerleri kadar yumuşak lastik almadık ve bugünün etapları oldukça yıpratıcı olduğundan, ayağın sonuna doğru biraz sıkıntı yaşadık. Bu öğleden sonra, biraz sinir bozucu olan daha kirli koşullarda biraz zaman ayırdık. Gerçekten hızlı gitmek için gereken riskleri tam olarak almadığımı hissedebiliyordum. Yarın bazı güzel etaplarımız olacak ve son gün için havanın ne getireceğini göreceğiz” dedi. Rallinin lideri efsane şampiyon Sebastien Ogier ise “yine güzel bir gün oldu. Bugünün etaplarının kesme açısından en büyük riskleri taşıdığını biliyordum ve bizim konumumuzda herhangi bir risk almak istemedim. Etap galibiyetleri için fazladan hiçbir şey alamıyorsunuz ve halletmemiz gereken bir boşluk vardı. Biraz zaman kaybedeceğimizi kabul ettim ve riskleri en aza indirdim. Çok temiz bir sürüştü ve plan buydu ve günün sonuna geldiğim için mutluyum. Kalle bugün çok iyi bir iş çıkardı ve şu anda takım için bire iki atacak güçlü bir pozisyondayız. Ancak yarın gidilecek dört etap daha var ve işi bitirmemiz gerekiyor” diye konuştu. Rallinin son günü Monako’nun kuzeyindeki tepelerde geçiyor. Klasik Luceram-Lantosque etabının iki geçişi, rallinin Power Stage’in sonunda sona ereceği efsanevi Col de Turini’de (Cuma günkü açılış testinin tekrarı) iki etap ile tamamlanacak. | TGR, 22 Ocak 2023 : 12.00

Monte Carlo Ralisi Geçici Genel Klasman (Cumartesi)
1 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) 2sa27dak11.5s
2 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota GR YarisRally1 Hybrid) +16.0s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +32.0s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +56.5s
5 Ott Tanak/Martin Järveoja (Ford Puma Rally1 HYBRID) +1dk37,3s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +2dk15.7s
7 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +3dk8.8s
8 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +3dk11.4s
9 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia RS Rally2) +8dk6.1s
10 Yohan Rossel/Arnaud Dunand (Citroën C3 Rally2) +8dk21.3

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top