Monte’de lider Ogier

TGR, Cuma gecesi Sébastien Ogier’in lider takım arkadaşı Kalle Rovanperä ile Monte-Carlo Rallisi’nin ilk tam gününde etap sürelerini domine etti. Perşembe gecesi sezon açılış etaplarının ardından kaldığı yerden devam eden Ogier, Fransız Alpleri’nde Cuma sabahı üç testten oluşan döngü boyunca hızını belirlemeye devam etti. Bu, merkezi olarak tedarik edilen hibrit üniteyle ilgili bir soruna rağmen, son iki testte ek desteği olmadan sürmek zorunda kalması anlamına geliyordu. Takım arkadaşı Elfyn Evans, ilk iki etapta Ogier’e yakın kaldı ancak SS5’te 40 saniyeden fazla kaybetti ve sağ arka lastiği patlayarak finişe ulaştığında beşinci sıraya geriledi. Öğleden sonra SS6’da GR YARIS Rally1 HYBRID 1-2-3-4’e liderlik ettiğinde hemen mücadele etti. Ogier, Rovanpera günün son testinde sezonun ilk etap galibiyetini almadan önce SS7’de bir kez daha en hızlısıydı. Ogier’in liderliği, Thierry Neuville (Hyundai) ve Ott Tänak (M-Sport Ford) ile yakın bir mücadelede ilerleyen Rovanpera karşısında 36 saniye önde. Takamoto Katsuta, WRC Challenge Progam tarafından desteklenen GR Yaris Rally1 Hybrid’de güçlü bir gün geçirdi, gün içinde dört etapta ilk dörde girdi ve genel klasmanda yedinci sıraya yükseldi.

Jari-Matti Latvala, “Genel olarak bizim için gerçekten güzel bir gün oldu. Şimdiye kadar her etapta en hızlı olan GR Yaris Rally1 Hybrid’in gerçekten güçlü bir performans sergilediğini ve sürücülerimizin de büyük bir hız sergilediğini görebiliyoruz. İlk tam günün sonunda lider durumda olmak ve dört pilotumuzun da bu kadar iyi bir hız sergilediğini görmek, çok memnun olabileceğimiz anlamına geliyor. Önde biraz daha yakın olmasını bekleyebilirdim ama Seb iyi bir avantaj elde etmeyi başardı, Kalle de çok iyi bir iş çıkardı. Elfyn de gerçekten iyi bir his ve iyi bir hıza sahipti ama ne yazık ki bu sabah biraz zaman kaybetti. Yarın daha da uzun bir gün ama umarım benzer şekilde devam edebiliriz” dedi. Kalle Rovanpera, “Bugün çok da kötü geçmedi. Elbette tamamen mutlu olamam; sabah döngüsünde biraz fazla zaman kaybettik ama etaplar da bizim için oldukça tuzlu ve tozluydu, bu yüzden kolay olmadı. Bu öğleden sonra etapların ikinci geçişinde kesinlikle çok daha iyi hissettim. Çok daha fazla yol tutuşumuz vardı ve zamanlar da daha iyiydi. Mücadelede olmak güzel. Seb şimdiye kadar herkesten çok daha hızlıydı, ancak arkadaki adamlarla hâlâ yakın bir mücadele içindeyiz, bu yüzden zorlamaya devam etmeli ve ne olacağını görmeliyiz” diye konuştu.

Elfyn Evans, “bu sabah yine oldukça iyi bir başlangıç yaptık; Seb’in küçük bir avantajı olduğu ve biz her zaman onun hemen arkasında olduğumuz için dün geceye oldukça benziyor. Arabada iyi bir hisse kapıldım, her şey yolunda gidiyor ve her şey oldukça doğal bir şekilde gelişiyor. Ne yazık ki öğle yemeğinden hemen önceki delik bizi siparişten düşürdü. Bu öğleden sonra, en iyi final aşamasına sahip olmasak da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ancak daha gidilecek çok kilometre var ve yarın neler yapabileceğimize bakacağız” dedi.. Sébastien Ogier ise “basit bir gün olmadı ama genel olarak olumlu geçti; Bu akşam Monaco’ya iyi bir liderlikle geri döndük ve önemli olan da bu. Bu sabah iki etap boyunca hibrit gücümüz yoktu ve bunu telafi etmek için çok zorlamam ve bazı riskler almam gerektiğini biliyordum ve hala en hızlı olmamıza şaşırdım. Neyse ki sorun öğleden önce çözülebilir ve bu ekstra destekten bir kez daha faydalanabiliriz; daha normal bir ritim tutabilirdik ve hatta liderliğimizi biraz daha geliştirmeyi başardık. Yarın uzun bir gün olacak ve mümkün olduğunca temiz sürmeye çalışacağız” diye konuştu. Monte Carlo’da Cumartesi, Puget-Théniers’deki bir öğle vakti lastik takma bölgesi etrafında iki etap döngüsünden oluşan Cuma gününe benzer bir formatta gerçekleştirilecek 111,78 rekabetçi kilometre ile rallinin en uzun günü. Aksiyonun çoğu daha da batıda gerçekleşir, bu da ekiplerin yalnızca geri döneceği anlamına geliyor. | TGR, 21 Ocak 2023 : 10.10

İkinci gün klasman (Cuma):
1 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) 1s26dk39.4s
2 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +36.0s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +37.9s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford Puma Rally1 HYBRID) +54.2s
5 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1dk2.3s
6 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1dk30,2s
7 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1dk33.1s
8 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1dk57.7s
9 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia RS Rally2) +4dk12,8s
10 Yohan Rossel/Arnaud Dunand (Citroën C3 Rally2) +4dk42,5s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top