Monte Carlo başladı

TGR WRT, Rallye Monte-Carlo’nun açılış gecesinin ardından Sébastien Ogier’in lider takım arkadaşı Elfyn Evans ile 2023 sezonuna güçlü bir başlangıç yaptı. Perşembe sabahı düzenlenen ralli öncesi shakedown etabının ardından, ralli her zamanki gibi Monako’nun ikonik Casino Meydanı’ndan başladı. Oradan, ekipler karanlıkta iki etap için doğrudan Prensliğin yukarısındaki dağlara yöneldiler ve ilk etap ünlü Col de Turini’nin tepesinde bitti. Ogier oradaki en hızlı süreyi Evans’a karşı 1,3 saniye farkla belirledi ve ikinci testte bire iki sonucunu tekrarladılar, Ogier bu sefer 4,7 saniye ile en hızlısı. Altı saniye, çifti bir gecede ayırdı ve üçüncü sırada sürücüye 9.4 saniye daha geri döndü. Kalle Rovanpera, bir çift en hızlı beşinci kez ve genel olarak aynı pozisyonda, liderlikten 17.1 saniye ile şampiyonluk unvanını savunmaya sağlam bir başlangıç yaptı. TGR WRC Challenge Programı aracılığıyla dördüncü bir GR YARIS Rally1 HYBRID kullanan Takamoto Katsuta, ilk etapta mükemmel bir dördüncü en hızlıydı ancak ikinci etaptaki birçok keskin viraj nedeniyle bir el freni sorunu nedeniyle yavaşladı ve genel klasmanda 9 oldu.

Takım direktörü Jari-Matti Latvala “Bu gece bizim için gerçekten iyi bir başlangıç oldu. Seb bu rallide her zaman çok motive oluyor ve başından itibaren atakta olmasını bekleyebiliriz ve Elfyn’i hemen bu tür bir hızda görmek de çok cesaret verici. Kalle’nin de itiraf ettiği gibi, karanlıkta bu tür etaplardan hoşlanmıyor ama makul bir başlangıç yaptı. Taka da iyi başlıyordu; SS2’de bir sorunla biraz zaman kaybetti ama bunu düzelteceğiz ve yarın yeni bir gün. Genel olarak koşullar çok kurudur, ancak daha sonra çok sert saldırırsanız ve aniden kaygan yerler bulursanız, bunlar sizi çok etkileyebilir. Çakıl ekiplerinin rolü çok önemli olacak, böylece sürücülerin koşullar hakkında tüm bilgilere sahip olduklarından emin olarak yola çıkmalarını sağlayabiliriz” dedi.

Takımın son şampiyon pilotu Kalle Rovanpera, ilk günün sonunda yaptığı açıklamada “bizim için oldukça iyi bir başlangıç oldu. Plan sadece güvenli bir tempoda başlamaktı ve diğerleriyle mücadele içindeyiz, bu yüzden yarından itibaren devam etmek için iyi bir yer. SS1 oldukça zorlayıcıydı, gerçekten benim favori sahne tarzım değil ve hatta sonunda bizim için biraz temizlik yapıldı ve yola oldukça fazla tuz döküldü, bu yüzden arkamızdakiler orada biraz daha hızlıydı. SS2 ayrıca temiz bir sürücüydü. Ayaz bir bölümdeki buz notlarıma biraz fazla dikkat ettim. Ama genel olarak oldukça güzel bir başlangıç oldu” dedi.

Elfyn Evans da yine gün sonunda “Monte-Carlo Rallisi’ne karanlıkta başlamak her zaman heyecan vericidir, oldukça özel bir duygu. İlk aşamada oldukça erken bir zamanda oldukça iyi bir ritme oturmayı başardım ve iyi bir zaman belirledim. Çoğunlukla kuruydu ama Col de Turini’nin tepesine doğru oldukça kaygandı. İkinci aşamada bazı noktalarda biraz daha tereddütlüydüm – bir köşede oldukça kıllı olan biraz siyah buz bulduk. Genel olarak, sağlam bir başlangıç ve iyi bir akşam olmasına rağmen, yarın büyük bir gün bizi bekliyor” dedi. Efsane şampiyon Sébastien Ogier, Monte Carlo’nun açılış günü sonunda şu sözleri söyledi; “Monte Carlo’daki bu ilk akşamı atlattığımız için her zaman mutluyuz çünkü pek çok sürpriz olabileceğini biliyoruz. Bu gece çok fazla yoktu ama SS1’in sonundaki bu tuzlu ve kaygan bölüm ve SS2’deki bu çok buzlu köşe hala vardı. Bu yüzden bunu arkamızda bırakmak ve iki aşamalı galibiyetlerle lider olmak her zaman olumludur. Ama boşluklar o kadar büyük değil. Bu rallinin sadece başlangıcı ve yarın da böyle devam etmeliyiz. Daha gidilecek çok yol var, odaklanmayı çok yüksek tutmalı ve bu ritmi devam ettirip beladan uzak durmaya çalışmalıyız.” | TGR, 20 Ocak 2023 : 12.00

1 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) 26m33.7s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +6.0s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford Puma Rally1 HYBRID) +15.4s
4 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +15.5s
5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +17.1s
6 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +32.1s
7 Pierre-Louis Loubet/Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1 HYBRID) +40.3s
8 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +41.4s
9 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +57.0s
10 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia RS Rally2) +1m06.6s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top