50’ye 2 kala..

Önceki gün (Cuma) sezon öncesi garaj gezilerine başladım. İlk durağım, haliyle, Türkiye Ralli Markalar Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye’nin garajı oldu. Maslak’taki Teknik Motorsport’a ziyaretin aslında bir diğer sebebi daha vardı ve garajdan bir tık daha öncelikliydi.

Türk Otomobil Sporlarında 50’nci yılına iki basamak kalan Serdar Bostancı, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ciddi bir sağlık sorunu yaşadı ve akabinde önemli bir ameliyat geçirdi. Bu yüzden de sezonun son rallilerinde alışa geldik şekilde takımın başında görülemedi.

Sezon galasında takımın şampiyonluk kupası için sahnede yer alınca, bunu fırsat bilip garajda randevulaştık. Son lafı ilk önce söyleyeyim, sağlık anlamında kendisini oldukça iyi gördüm. Neş’esi her zamanki modunda, çalışma temposu da keza aynı şekilde. Yine dur, durak nedir bilmiyor!

Geçirdiği ağır ameliyattan, sonrasındaki zorunlu istirahat döneminden bahsetti uzun uzun. Sorunun kökten halledildiği ilk ağızdan duymuş olmak ta beni fazlasıyla mutlu etti. Yine de temposunu biraz dinginlemek zorunda olduğunu düşünüyorum, fakat bu konuda en büyük dayanağı oğlu Murat Bostancı’nın da farklı bir sağlık sorunu için ameliyat masasından geçmesi tam bir şanssızlık oldu hiç süphesiz.

Çok şükür ki, Murat ta, tıpkı babası Serdar gibi, sağlık sorunlarının üstesinden ziyadesi ile gelmiş durumdalar. Biraz istirahat sonrası, yeni sezonda baba-oğul yeni zaferlerin planlaması ve uygulamasında yine omuz omuza olacaklar.

Serdar ile sağlık sorunları ile sınırlı kalmadı görüşmemiz şüphesiz. Sezon öncesi hazırlıklardan ve yeniliklerden dem vurdu. Her zamanki vakur edası ile yıllardır çalışmalarının karşılığını, parkurda kazandıkları başarılar kadar, sahne arkasındaki çalışmalarla da aldıklarını yineledi. Mesela, sponsorlarından dem vurdu; takımla birliktelikleri uzun yılları dayalı olan Ford, BP, Castrol, Pirelli, İzeltaş ile birlikteliklerinin kesintisiz sürmekte olduğunu söylerken, gözlerinden her zamanki gibi gurur fışkırdı.

Takımın pilot kadrosunun da devam ettiğini ve bu arada yeni araçların garaja ulaştığını öğrendim. Ümitcan, Ali, Efehan, Sabri ve Efe Ünver’ler, Levent Şapçılar, yeni sezonda da yine CFTT renkleri ile parkurlarda gazlayacaklar. Takımlar ve Gençler şampiyonaları yine de hedeflerinin en başında. CFTT Cup ta bu yıl sürecek.

Hasta ziyaretinin kısası makbul denir ama bizimkisi biraz uzun oldu. Garaja inip ‘yeni’leri görmedim, ama Clio Trophy’nin olmayacağı konuşulan yeni sezonda CFTT’nin tek tabanca gürlemesi bile başlı başına takdire şayan olmalı. Garaj ziyaretlerim önümüzdeki hafta da devam edecek. Anlık spotları ajansın sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz. Kalın sağlıcakla.
14 Ocak 2023 : 23.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top