Bulacia da Tok’ta

Bolivyalı genç rallici Marquito Bulacia, kendisi için WRC2’de yeni Skoda Fabia RS Rally2’de yarışacağı Toksport’a döndüğünü açıkladı. Bulacia, Monte-Carlo Rallisi (19-22 Ocak) ve İsveç Rallisi (09-12 Şubat) ile başlayan yedi yarışlık bir programı açıklarken, kalan beş ralliyi ise henüz belirlemedi, ancak 2020’de WRC3’ü kazandığı Meksika’ya dönüş, listesinin üst sıralarında yer alıyor.  22 yaşındaki sürücü, “Skoda şimdilik Monte-Carlo ve İsveç’i onayladı. Geri kalan etkinliklerin seçimi, takımın stratejisine bağlı olacak. Eğer ben seçersem, Meksika ve Şili’ye gitmeyi çok isterim” dedi ve Portekiz, Estonya, Finlandiya, Yunanistan ve Orta Avrupa Rallisi’ni de diğer seçenekler olarak gösterdi . “Ama dediğim gibi, Toksport ve Škoda gidişatlarını belirleyecekler.”

Citroen C3 R5 ile yarıştığı 2020, Bulacia için WRC Guanajuato Rally México’da bir kategori galibiyeti ve ardından sezonu Jari Huttunen’in arkasında ikinci olarak tamamlayarak Türkiye ve İtalya’da podyumlar ile çığır açan bir yıl oldu. 2021’de bir dizi güçlü sonuçla WRC2’ye doğru bir adım atıldı, ancak 2022, Belçika’daki WRC2’de 11’nci sırada en iyi dönüşünü alan Bulacia için unutulması gereken bir yıl oldu. Artık tamamen yeni Fabia’ya geçişin iki sezon önceki formunu geri döneceğinden emin.

“Birkaç geliştirme testi yapabildim ve size yeni Fabia’nın etkileyici olduğu kadar güçlü olduğunu da söyleyebilirim. Ayrıca, güvenlik geliştirmeleri, onu sınırlarını zorlamak için size daha da fazla güven verir. Açıkçası öğrenecek çok şeyimiz var ama aynı zamanda yarıştığımız her etkinlikte zafer arayacağız.” Geçen sezonun ortasında birlikte olduğu kopilot Diego Vallejo, Dakar için Monte-Carlo Rallisi’ne müsait değil, bu da boş koltuğa Axel Coronado’nun adım atacağı anlamına geliyor. İspanyol pilot, yakın zamanda WRC’de deneyim kazandı ve 2022’de üç yarışta Şilili Emilio Fernández’in notlarını okudu. Marquito’nun küçük erkek kardeşi Bruno, 2023 planlarını henüz doğrulamadı. | erc.com, 1 Ocak 2023 : 12.32

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top