Yazık oluyor bu ülkeye…

Mekanik sporlara destek veren bir Holding Koç. Başkan Ali Koç, işini gücünü bırakıp, kulüp başkanlığına soyundu bu devirde. Sevdiği saydığı spora, kulübüne ve ülkesine hizmet için. Trilyon borca imza attı. Taşın altına değil, kayanın altına elini soktu, cesurca. İlk günden beri de hep “Ülkemde futbol ileri gitsin, dünya çapında olsun” dedi durdu. Finansal Fairplay çerçevesinde elinden gelenin maksimumunu yaptı… Türkiye’yi bilmem ama civar ülkeler Koç bize gelsin diye tapınıyor. Enterlandı o kadar geniş yani… Adam temiz hislerle başladı işe, öyle de gidiyor. Koç’la Gurur duyuyoruz. 

Dün, dünya çapında bir Kara Gece yaşandı. İzahı olmayan, tarifsiz ve şerefsiz. Futbol siyasetin önüne geçti ilk kez. Yaşanan facia daha 24 saatini yeni dolduruyor… Etkili, yetkili, yetkisiz kimse henüz çıkıp beyanda bulunmadı… Ne olduğu meçhul bir maç yaşandı. Kafalarda soru işaretleri sürüyor. Ama tehlikeli olan Adalete olan inancımızın derinden sarsılmasıdır. Futbol bu konuda en büyük örnek. Hislerimizle oynandı dün akçam. Hayasızca.

Dün akşam, üstü kapalı şike olayı resmen yaşanmıştır. Bu aleni görülmüştür… Kimsenin umurunda değil şu ana kadar. Dürüst, cesur, açık sözlüler bile ortadan kayboldu.

Bu işin iki izahı olabilir. Ya bizim bilmediğimiz bir güç var. Futbolu kontrol eden. Korkutan, sindiren… Ya da ortada büyük rüşvet çarkı var. Görünen bu. Bunu ben de ispat edemem, Koç’da… Sadece, yaş tecrübesi bunu söylüyor.

Biz vatandaş olarak Dünya Kupasında olmamanın üzüntüsünü yaşarken… Bel bağladığımız yetkili kuruluşlar bize neler yaşatıyor… Gerçekten ama gerçekten Yazık oluyor bu ülkeye. Kimsenin bize böyle davranmaya hakkı yok. İcab ederse TFF lağvedilsin. Yurt dışından hakem gelsin. Antrenör, futbolcu gibi… Ama kârı tatlı olmalı ki bu taviz verilmiyor bir türlü. FB hariç tüm kulüpler sinmiş bekliyor. Sırf düzenleri bozulmasın diye. Bile bile susuyorlar. Eyyamcılıkları yüzünden… Bir gün silah teper, diye düşünemiyorlar.

Sonuç olarak… Ali Koç sev sevme, Türkiye için bir şanstır. Ya sahip çıkacağız.

Ya da sonsuz dek kaybedeceğiz.

Görünen bu.

Nurican Hızır 30/12/2022 19:45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top