Wilson ile Tanak imzaladı

Ott Tanak, 2023 FIA Dünya Ralli Şampiyonası sezonunda M-Sport için bir Ford Puma Rally1 Hybrid kullanacak. Toyota ile 2019 pilotlar şampiyonasının galibi olan Estonyalı sürücü , Koreli üreticiyle üç sezonluk mücadelesinin daha fazla şampiyonluk üretememesinin ardından bu yılın başlarında Hyundai Motorsport’tan ayrıldığını duyurmuştu. 2023 sürücü transferlerindaki son gelişmede, Tanak’a rallide en üst seviyede ilk şansını veren takım olan M-Sport Ford, 2023’te liderliğini üstleneceğini doğruladı. 2011 yılında genç bir Tanak, M-Sport makineleri ile bir WRC destek kategorisinde ilk çıkışını yaptı ve sadece 12 ay sonra takımla ilk WRC podyumunu almaya devam ediyor. 2016’da forma girdi ve Polonya Rallisi’nde ilk zaferini kıl payı kaçırdı. 2017 sezonunda nihayet Estonyalı sürücü, yıl sonunda rakipleri Toyota’ya kapılmadan önce Italia Sardegna Rallisi’ndeki ilk WRC zaferini ve ardından ADAC Almanya Rallisi asfaltında bir zafer kazanırken mavi oval ile şöhrete yükseldi. Tanak, 2023 takvimindeki 13 rallinin hepsine katılacak ve her zamanki gibi kopilot Martin Jarveoja ile olacak. Ancak, sezon için takım arkadaşları henüz onaylanmadı.

Tanak, “M-Sport, beni bir sürücü olarak yetiştiren ve Dünya Ralli Şampiyonası’nda üst düzey bir oyuncu olmak için bana tüm zor dersleri ve deneyimi öğreten yer. Bir dünya şampiyonu olduğumdan beri, unvanımı koruyamadım ve barışana kadar da kendimle barışamayacağım!” dedi. Tanak, açıklamasına “Malcolm ile birçok görüşmem oldu ve kesinlikle önümüzdeki sezon için aynı tutkuyu paylaşıyoruz. Bu bizim için büyük bir meydan okuma olacak ama Dovenby Hall’daki insanları tanıyorum, onların neler yapabileceklerini biliyorum. sahip oldukları her şeyi verme tutkusuyla şampiyonluk için mücadele edebiliriz” diye devam etti.

M-Sport Genel Müdürü Malcolm Wilson, Tanak’ın Puma’yı test ettiğini doğruladı. “Tesislerimizi görmek ve Greystoke Ormanı’ndaki Puma’yı test etmek için Dovenby’ye gitti. Ott’un ilk geri bildirimlerinden yola çıkarak, 2023’te dünya şampiyonası için mücadele edebileceğimizden emin olduğumuzu söylemek doğru olur. Ott’u burada, Dovenby Hall’da görmek beni çok mutlu ediyor ve neşelendiriyor. Kariyerini gençlik yıllarından beri yakından takip ediyorum ve son on yıldaki başarılarının bir parçası olduğum için çok gururluyum” diye konuştu. Takım patronu Rich Millener, Wilson’ın yorumlarını tekrarlayarak, hedefin Tanak’ın ikinci dünya şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı olmak olduğunu ekledi. Millener, “Ott’u tekrar M-Sport tulumlarıyla görmek, Dovenby Hall’daki herkes için önemli bir an olacak. 2023 sürücüler şampiyonasını kazanmak içini, bu hedefe birlikte ulaşmak çok fazla çalışma ve enerji gerektirecek, ancak biz bu mücadeleye hazırız ve hazırız. Ott gibi bir sürücüye sahip olmak, tam potansiyelimizi gerçekleştirmek için ekibin moralini ve arzularını yükseltmenin anahtarıdır” dedi. | wrc.com, 7 Aralık 2022 : 20.11

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top