2023 WRX takvimi

BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYIN

FIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonası, 2023’te Afrika ve Asya’ya seyahat ederek onuncu sezonunu kutlayacak. Serinin yeni açıklanan takviminde ikonik mekanlar, merak uyandıran yeni bir ekleme ve sporun efsanevi doğum yeri de dahil olmak üzere bazı eski favorilerin dönüşü yer alacak. On yarışlık program, bugün FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylandı ve World RX, heyecan verici elektrik çağının ikinci kampanyasında tam gaz yarışmaya hazırlanırken, yeni izleyicilere hitap ederken rallikros tutkunlarını memnun edecek şekilde ayarlandı. 2022’de olduğu gibi, aksiyon Haziran ortasında Norveç’te Cehennem’de başlayacak ve Temmuz ayının başında Dünya RX’lerini kutlayacak olan efsanevi ‘Magic Weekend’ için disiplinin tartışmasız en ünlü pisti olan İsveç’teki Höljes’e geçilmeden önce başlayacak. Üç hafta sonra şampiyona, 2019’dan bu yana ilk kez, rallikrosun yarım asırdan uzun bir süre önce doğduğu Lydden Hill’de yaz tatili ile İngiltere’ye geri dönecek. Sırada, serinin ilk yıllarının temel parçalarından biri olan klasik Belçika pisti Mettet var ve onu 2022’de revize edilen düzeni sezonun en muhteşem yarışlarından bazılarına neden olan, her zaman popüler olan Portekiz pisti Montalegre takip ediyor.

Programdaki son Avrupa durağı, Eylül ayında Almanya’nın Estering’i olacak. Hamburg’un hemen dışındaki Buxtehude yakınlarındaki karakteristik pist-Mettet gibi-2018’den beri takvimde yok ve Dünya RX tarihinin en unutulmaz anlarından birine sahne oldu. 2016’da zafere giden yolda ilk virajda dışarıdan ve öne geçti. Sezonun Avrupa ayağının ardından arabalar, Masa Dağı’nın gölgesindeki Killarney Uluslararası Yarış Pisti’nde savaşmak üzere Cape Town’a taşınacak. Dizi Güney Afrika’ya en son ayak bastığında, Timmy Hansen ve Andreas Bakkerud, sürücüler tacı için temas ve dramatik bir çekişme ile sonuçlanan sansasyonel bir düelloyla hayranlarını heyecanlandırdı. Takvim, bir aydan biraz daha uzun bir süre sonra Asya’da henüz duyurulmamış yeni bir mekanda sona erecek. Geçen yılki başarılı geri dönüşünün ardından Macaristan’daki Nyirád, Mayıs ayında bağımsız bir etkinlikle FIA Avrupa Ralli-Kros Şampiyonası perdelerini kaldıracak bir kez daha ev sahipliği yapacak. Tam Avrupa programı zamanı gelince bildirilecek.

Rallycross Promoter GmbH İcra Direktörü Arne Dirks şunları söyledi: “Rallycross’un en iyilerini temsil ettiğine inandığımız ve son aylarda perde arkasında büyük bir çabaya konu olan 2023 Dünya RX takvimini sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Son sezonlardan açıkça biraz farklı görünüyor ve nihayet kanatlarımızı açıp yeniden Avrupa dışına çıktığımız için çok mutluyuz. Bu harika şampiyonanın organizatörü olarak görevi devraldığımızdan beri, World RX’i hevesli Güney Afrikalı hayranların önünde sergilemek için Cape Town’a dönmeye kararlıyız ve seriye Asya’da yeni bir etkinlik eklediğimiz için çok heyecanlıyız. Aynı zamanda Lydden Hill, Mettet ve Estering’deki üç karizmatik Avrupa sahasının yeniden tanıtılması, sporun elektrikli geleceğini kucaklarken rallikrosun zengin mirasını ve geleneklerini kutlama arzumuzu yansıtıyor. Benzer şekilde, bu yıl Hell, Höljes, Montalegre ve Nyirád’da görülen büyük kalabalıklar, bu turların kalıcı cazibesinin kanıtıdır. Yarışa gitmek için sabırsızlanıyoruz!” | WRX Medya, 7 Aralık 2022 : 20.33

2023 FIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonası Takvimi
20-21 Mayıs Euro RX1/RX3 Macaristan’ın Euro RX’i, Nyirad
17-18 Haziran 1. Raunt Dünya RX Norveç, Cehennem
1-2 Temmuz 2. Raunt İsveç’in Dünya RX’i, Höljes
22-23 Temmuz 3. Raunt Dünya RX of Birleşik Krallık, Lydden Hill
5-6 Ağustos 4. Tur Benelüks Dünya RX’i, Mettet
26-27 Ağustos 5. Tur Dünya RX of Portekiz, Montalegre
9-10 Eylül 6. Raunt Almanya’nın Dünya RX’i, Estering
21-22 Ekim 7/8 Rauntları Güney Afrika Dünya RX’i, Cape Town
25-26 Kasım Turları 9/10 Açık Açık, Asya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top