Şampiyonlukları 4’ledi

2022 Türkiye Rallikros Şampiyonları belli oldu. Dört kategoride toplam 17 sporcunun mücadele ettiği final yarışında Halid Avdagiç (K3), Burak Başlık (K2) Ali İşeri (K1) ve Çağlayan Çelik (K4) şampiyon oldular. Körfez Yarış Pisti’nde bugün yapılan final yarışları açık, yağışsız ve rüzgarlı bir günde az sayıdaki yarış sever tarafından takip edildi.

Final gününün ilan edilen ilk programı, yeterli sayıda sporcu olmadığı için dün revize edildi ve yarı final ayağı programdan çıkarıldı. Üç sıralama turlarından sonra final yarışı için start verildi. Beş sporcunun start aldığı K1’de Renault’u ile İstanbullu sporcu Ali İşeri altı turluk final ayağında 9.14.779’lük zamanıyla damalı gördü ve K1’in şampiyonu oldu. Palio’su ile Burak Dalkılıç 9.30.420 ile 2’nci olarak finişe ulaşırken, Citroen Saxo VRS’si son turda parkurda kalan Oğuz Alp Aral finali tamamlayamadı.

Bursalı sporcu Burak Başlık favorisi olduğu K2’de genç rakibi İstanbullu Mert Yudulmaz ile yakın ve keyifle izlenen bir rekabet yaşadı. Fiesta R2’si ile altı turluk final ayağını 8.32.502’de tamamlayan Burak Başlık’ın ardından +2.47 farkla Mert Yudulmaz 2’nci oldu. Levent Acar Palio’su ile 1.25.360 ile 3’ncü olarak podyumda kalırken, bayan sporcu Elif Gizem Filiz 1.08.894 farkla finalleri 4’ncü olarak tamamladı. Opel Corsa ile kayıt yaptırmasına karşın Fiesta’sı ile rekabete girişen Mert Yudulmaz, Burak Başlık’a karşı seyircileri heyecanlandıran bir performans sergileyerek alkış alırken, Palio’su ile K1’de kayıt yaptırmasına karşın K2’de yarıştı ve +50.5 farkla 3’ncü olarak damalı gördü.

Rallikrosta günün en keyifli rekabeti ise K3’te izlendi. Control 2’si ile parkurdaki en güçlü aracın direksiyonunda tecrübesini konuşturan Halid Avdagiç, dördüncü kez şampiyonluk hedefi ile çıktığı Körfez’de hedefini tam 12’den vurdu. Sıralama turlarında Burak Akın’ın ardından 2’nci zamanları yapan Halid Avdagiç, final ayağında ise 8.48.790’lık toplam zamanıyla çıktığı gibi geldi. Starttan hemen sonra ele aldığı liderliğini kaptırmayan Halid Avdagiç’in ardından tempolu bir yarış sergileyen Burak Akın ise altıncı ve son turda Fiesta’sı ile köprü altı geçişine gelirken takla attı.

Dört tekeri üzerine düşmesine karşın yeniden hareketlenmeyen Fiesta’ya görevliler müdahale ederek parkur dışına çıkardı. Faruk Güzelçalışkan  ilk turda parkurda kalırken, Gürkal Menderes 5 saniye kuka devirme cezası dahil +23.627 farkla K3’de Türkiye 2’ncisi oldu. K3’de podyumu tamamlayan isim +44.886 farkla Serkan Güleç oldu. K4’de Bursalı Çağlayan Çelik, Fiesta’sı ve toplamda 7.48.147’lık toplam zamanıyla  K4’de Osmaniyeli rakibi Ali Çatalbaş’ın Evo’sunun 17.9 önünde finişe ilk sırada geldi. | 20 Kasım 2022 : 20.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top