HMS 4 ekip 3 araç

Hyundai Motorsport, 2023 FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) için Thierry Neuville, Esapekka Lappi, Dani Sordo ve Craig Breen‘den oluşan dört takım ve üç araçlı bir kadroyu onayladı. Neuville ve Lappi, Dani Sordo ve Craig Breen üçüncü bir arabayı paylaşırken, Hyundai i20 N Rally1’de sezonun tüm turlarında mücadele edecek. Dört ekiple sahaya çıkma kararı, Hyundai Motorsport’un 2023’te tamamen deneyimli bir kadroyla parkura çıkma niyetinin altını çiziyor. Finli rallici Lappi’nin full bir sezon için katılacağı şimdiden onaylandı. 2017 Finlandiya Rallisi galibi, yarı zamanlı bir 2022 sezonunda üç podyum elde etti ve İsveç’te karda, Finlandiya’da toprakta ve Ypres’te asfaltta üçüncü oldu. Deneyimli İspanyol Dani Sordo ve İrlandalı Craig Breen üçüncü bir Hyundai i20 N Rally1’i paylaşıyor. Sordo, şirketin WRC’deki açılış sezonundan bu yana Hyundai Motorsport’ta çalışıyor ve takımın büyüme ve gelişmesinde ayrılmaz bir rol oynadı. Breen ise 2019-2021 yılları arasında takım için yarıştı ve dört kez podyuma çıktı.

Hyundai Motor Sporları Başkanı Sean Kim, “Deneyim, 2023 WRC programımız için en önemli öncelik. Thierry, Esapekka, Dani ve Craig ile bizi yeni bir sezona taşıyabilecek güçlü bir sürücü kombinasyonumuz var. 2022 şampiyonasını Japonya Rallisi’nde bir-iki ile bitirdik, ancak gelecek yıl rakiplerimizin yeni rekabetiyle karşılaşacağız. Ekiplerimizin deneyim ve yeteneklerinin tüm etkinliklerde en üst düzeyde oynamamıza yardımcı olmasını bekliyoruz” diye konuştu. Takım Direktör Yardımcısı Julien Moncet “2023 WRC sezonu için üç araç ve dört deneyimli ekipten oluşan tam sürücü kadromuzu doğrulamaktan mutluluk duyuyoruz. Thierry’de onun potansiyelini ve sürücüler şampiyonası için savaşma isteğini biliyoruz. Esapekka’nın tam bir sezon boyunca takıma katılmasıyla, tüm etkinliklerde ve tüm yüzeylerde en üst sıralar için yarışabilecek bir sürücü kadromuz var. Esapekka ayrıca sezon boyunca temel olacak Hyundai i20 N Rally1 aracımızı geliştirmemize yardımcı olacak gerekli deneyime sahip. Üçüncü arabayı paylaşıyoruz, mükemmel bir takım oyuncusu olan Dani’ye sahibiz. Son altı etkinliğinde beş podyum elde etti, bu her şeyi söylüyor. Craig ekibe tamamen motive olmuş bir şekilde geri döner ve Thierry ile Esapekka’yı desteklemek için imrenilecek derecede yetenekli bir oyuncu kadrosunu güvence altına alır. Bu dört ekiple, organizasyonumuz genelinde ekip çalışmasının ahlakını ve zihniyetini destekleyecek rekabetçi ve deneyimli bir yetenek kombinasyonuna sahibiz” dedi. Takımın Belçikalı pilotu Thierry Neuville ise şunları söyledi: “Güçlü ve deneyimli bir ekibimiz olduğunu bilerek, 2023 sezonunu yüksek moral ve artan motivasyonla dört gözle bekleyebiliriz. Esapekka takımımıza harika bir katkı olacak ve eminim ki takımımıza önemli bir bakış açısı getirecek. Craig’in geri dönmesi de güzel. Yeni bir sezona başlarken bize kesinlikle taze bir ivme kazandıracak olan, tanıdık yüzler ve yeni kanın iyi bir kombinasyonu. Takım etiği, şirketin tüm üyelerinin hedeflerimize katkıda bulunduğu Hyundai Motorsport’ta gerçekten önemli bir değerdir. Kadro kadromuzun onaylanmasıyla, yeni bir şampiyonluk yılını dört gözle beklerken artık iyi durumdayız.”

Esapekka Lappi, “Hayat sürprizlerle dolu! Hyundai Motorsport’a katılma ve tam teşekküllü bir WRC programı kullanma şansını beklemiyorduk. Bu gerçekten bir rüya ve eşsiz bir fırsat; Hyundai Motorsport ailesinin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Takım, 2022 sezonunda aracı sezon boyunca güçlü bir şekilde geliştirebileceğini ve her zeminde kazanma şansı olduğunu gösterdi. Duyduğum kadarıyla 2023 çok umut verici görünüyor. Yapılacak çok şeyin olduğunun farkındayız. Bence tüm takıma verecek çok şeyimiz var. Bize inandıkları için Hyundai Motorsport’a teşekkür etmek istiyorum. başarılı olmak ve ortak hedeflerimize ulaşmak için her şeyi yapacağız” derken, Dani Sordo ise şu sözleri kullandı; “Hyundai Motorsport ile yeniden sözleşme imzalama kararı benim için net ve basitti. On yılı aşkın bir süredir biz bir aile olduk. Burası benim takımım ve ait olduğum yer. Kişisel tercihlerime uygun olarak üçüncü arabayı başka bir sürücüyle paylaşabileceğim bir sezon daha teklif ettiler. Ekibi ve diğer ekipleri elimden geldiğince desteklemek için motive oldum.” Craig Breen de takıma dönüşü için şıu sözleri kullandı; “2023 WRC sezonu için Hyundai Motorsport’a katılmak benim için eve dönüş gibi hissettiriyor. Geçmişte birkaç ikincilik de dahil olmak üzere çok unutulmaz sonuçlar elde ettik, bu yüzden umarım bir adım daha ileri gidebilirim. Bu sezon takımın ilerleyişini ve gelişimini ilgiyle takip ettim ve oluşan ivmeyi görebiliyorum. Hyundai gibi bir üretici takımın desteğini almak özel bir şey ve eminim ki gelecek sezonu kutlamak için çok daha fazla nedenimiz olacak.”  HMS, 20 Kasım 2022 : 00.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top