Ayrılık resmileşiyor

M-Sport başarısız bir sezonun ardından gelecek sezon Craig Breen ile devam etmeyecek. Sürücüler şampiyonasında 7’nci olan İrlandalı, bu sezon çok sayıda hata yaptı. M-Sport pilotu, sezonun ilk yarısında Monte-Carlo ve Sardunya rallilerinde iki kez podyuma çıktı. M-Sport ile ilk sözleşmesi iki yıllıktı ve bu nedenle gelecek yılın sonunda sona erecekti. Muhtemelen, İrlandalı sürücünün önümüzdeki günlerde Dani Sordo ile dönüşümlü olarak üçüncü arabayı sürmek için Hyundai Motorsport ekibine katılması bekleniyor. Böylece, Koreli üretici ile 2020 ve 2021 sezonlarında sahip olduğu programa benzer bir program yapacak.

Breen, “M-Sport’a ve tüm ekibe bu yıl benim için yaptıkları her şey için içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Önemli bir sezondu çünkü ilk tam zamanlı sürüşümdü ve bunu bir Puma’da yapmak harikaydı. Bu serüven boyunca kısa da olsa eğlenceli ve kahkahalı anlar bir arada yaşandı. M-Sport gerçek bir aile ve bunu geride bırakmak üzücü olacak. Takımın bir parçası olmak benim için harika bir deneyimdi ama sonunda yoluma devam etme zamanı geldi. Bundan sonrasını sabırsızlıkla bekliyor, takıma gelecek sezon için en iyisini diliyorum” dedi.

Malcolm Wilson ise Breen’e teşekkür ederek M-Sport ile uzun süren işbirliği için teşekkür etti ve gelecekte kendisine en iyisini dileyerek “takımda geçirdiği bir yıl için Craig’e teşekkür etmek istiyorum. Sezon boyunca iki podyumda iyi sonuçlar aldı ve çeşitli yüzeylerde bazı ilginç performanslar sergiledi, ancak ne yazık ki takımı 2023’e taşıyacak tutarlılık yoktu. Programımızda gençlerin ilerlediğini görmeyi umabilirim. Craig bunun mükemmel bir örneği. WRC’deki ilk çıkışını Fiesta Sporting Trophy’de yaptı. FIA ​​WRC Akademisi’ni ve S2000 Şampiyonası’nı kazandıktan sonra, WRC’deki ilk çıkışını bir Fiesta’nın direksiyonunda yaptı. M-Sport’a bugüne kadar verdiği destekle gurur duyuyoruz. Bir Ford ile ilk WRC galibiyetini aldığını görmeyi ummuştuk. Ne yazık ki durum böyle değildi, ama ona gelecek için en iyisini ve en iyisini diliyorum” diye konuştu. | 17 Kasım 2022 : 22.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top