WRC2’de şampiyon Emil

Thierry Neuville’in Cuma ve Cumartesi günleri pek çok etap iptali ve Pazar günü sabah ortasından itibaren yağmur yağdığı Japonya Rallisi’ndeki zaferiyle sona eren 2022 WRC Dünya Şampiyonası’nda WRC1’de pilotlar ve takımlar şampiyonlukları önceki ayaklarda belli olmuşken, tek belirsiz unvanı WRC 2’deydi. Skoda Fabia ile Finlandiyalı Emil Lindholm kazanan isim oldu. Hafta sonu boyunca, sürücüler ve lastikler, genel olarak kaygan asfaltlar ve kötü yol tutuşu nedeniyle teste tabi tutuldu; bu durum, biriken pasajlar, kirler, yapraklar ve taşlar nedeniyle daha da azaldı ve bu da lastik hasarı riskini artırdı. Cuma günü, sürücülerin çok sayıda kesintiye uğramasına neden olan özellikle dar ve virajlı etaplar nedeniyle işler karmaşıklaşırken, Pazar günü daha düşük sıcaklıklar ve yağmur görünümü ile karakterize edildi. Koşullar göz önüne alındığında, hafta sonu boyunca lastik aşınması çok düşüktü ve bu tür yarışlarla uyumluydu.

Cuma ve Cumartesi günü, lastik stratejisi açıktı ve yarışın tüm etaplarda tüm WRC1 takımları için pratikte zorunluydu. Japonya’da birinci sınıf olan beş P Zero Hard lastik, ilk iki günün tek istisnası, Cumartesi öğleden sonra dört sert lastik üzerinde yarışan ve son özel etabın karma asfalt-çakıl yüzeyinin üstesinden gelmek için bagajda yumuşak tutan bir Hyundai’de Thierry Neuville oldu. Pazar sabahı yağmur beklentisi sürücülerin tercihlerinde büyük fark yarattı. İki Hyundai ekibi, Neuville ve Ott Tanak, ihtiyatlı bir şekilde her bir lastik türünden ikişer tane (P Zero Hard, P Zero Soft ve Cinturato ıslak) yarışa getirmeyi tercih ederken, Toyota ekipleri, Takamoto Katsuta dışında ıslak lastiklerden vazgeçti. İki Ford sürücüsü aralarında farklı bir seçim yaptı: Greensmith’in dört yumuşak ve iki ıslak ve yağmurda koşarken, son iki etapta zirveye çıkan Craig Breen’in durumunda tam tersi yaptı.

Ralli aktivite müdürü Terenzio Testoni “Yüksek sıcaklıklar ve genel olarak kuru koşullar açısından alışılmadık olan bu Japonya Rallisi, hem çakıl hem de asfalt lastiklerin sürekli olarak güvenilirlik, darbe direnci, düşük aşınma ve düşük aşınma sağladığı sezonu mükemmel bir şekilde özetliyor. Bu nedenle güvenle söyleyebilirim ki, yeni hibrit otomobillerin zorlukları tamamen aşılmış olsa da, öğrendiklerimizi temel alarak yeni çözümler geliştirmeye devam ettiğimiz, bizim için oldukça tatmin edici bir yıl oldu. Yarıştan sonra Şimdiden, asfalt ve çakıl aralıklarında ince ayar yaptığımız gelecek sezona odaklanmanın zamanı geldi. Kariyerini dikkatle takip ettiğimiz ve desteklediğimiz bir diğer genç sürücü olan Emil’i tebrik etmek istiyorum, her zaman yeni yeteneklerle yaptığımız gibi” dedi. | Pirelli, foto: facebook, 13 Kasım 2022 : 23.19

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top