Podyum baskısı sürüyor

Toyota Gazoo Racing Team, sezonun son gününe sadece dört saniye kala Elfyn Evans ile Japonya Rallisi’nde zafer için savaşmaya devam ediyor. Aichi vilayetinin dağlarında daha yeni ve zorlu asfalt etaplarla karşılaşan Evans, açılış etabında en hızlı süre ile güne güçlü bir başlangıç ​​yaptı ve sabah boyunca ralli farkını 6,5 saniyeye çıkardı. Öğleden sonra, işartlar değişti ve Neuville, SS12’de liderliği ele geçirdi. Evans, günü tamamlayan Okazaki City süper özel etabından sadece dört saniye sonra geride kaldı. Katsuta, evindeki rallisinde iyi bir performans sergilemeye devam ediyor ve TGR WRT Yeni Nesil yarışında podyumdan 23 saniye sonra genel sıralamada dördüncü oldu.

Sébastien Ogier, Cuma sabahı lastik değiştirerek kaybedilen zamanın ardından beş dağ etabından üçünü kazanarak ve genel olarak beşinciliğe yerleşerek gün boyunca etkileyici bir tempo tutturdu. Kalle Rovanpera güne genel klasmanda üçüncü sırada başladı, liderliğe sadece 5.1 saniye kala, SS8’de bir virajı geniş aldı bir duvara temas ettikten sonra bir tekerleği değiştirmek için durmak zorunda kaldığında yarış dışı kaldı. Daha fazla lastik hasarı onun gün ortası servisine dikkatli bir şekilde geri dönmesini gerektirdi ve öğleden sonra kurulum çalışmasını yaptıktan sonra genelde 11’nci oldu. Okazaki’deki etaptan önce takım, daha sürdürülebilir bir motor sporları endüstrisi geliştirme hedefinin bir parçası olarak iki konsept otomobil sergiledi. GR Yaris Rally2 Concept ilk kez direksiyonda Juha Kankkunen ile görücüye çıkarken, hidrojen yakıtlı GR Yaris H2 dört kez dünya şampiyonu olan Tommi Mäkinen tarafından kullanıldı.

Ne dediler? | Jari-Matti Latvala; “Bu sabah Elfyn, araca olan güveni ve harika hücum sürüşüyle ​​yeniden çok güçlüydü. Öğleden sonra Thierry daha güçlüymüş gibi görünüyor ama Elfyn sadece dört saniye geride kaldı ve daha uzun bir son gün daha var. Havanın değişmesini ve tüm sürücülerin işini zorlaştıracak yağmurun yağmasını bekliyoruz, ama bu her zaman fırsatlar da veriyor. Taka çok iyi sürüyor ve yağmurun gelmesiyle birlikte podyum için savaşma şansının hala orada olduğunu umuyoruz. Kalle’nin şansı ne yazık ki bu sabah duvara dokunduğunda sona erdi, bu yüzden şimdi arabayla biraz test ediyor, bu arada Seb gerçekten iyi sürüyor ve yeni yardımcı pilotuyla güvenini artırıyor ki bu görmek harika. Şimdi sezonun son gününe kadar savaşmaya devam edeceğiz!”

Sébastien Ogier; “Bizim için olumlu bir gün oldu. Gün içinde en hızlı olmak her zaman iyidir ve iyi bir ritimle arabada keyifliydi. Bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmaya çalışarak kurulum üzerinde çalışıyorduk ve şimdi bu gibi koşullar için arabayı nasıl kurmamız gerektiği konusunda daha iyi bir fikrimiz var. Ayrıca harika bir iş çıkaran Vincent ile iyi çalışıyor. Maalesef artık pozisyonlar için çok fazla savaşmıyoruz, ancak hız konusunda yapabileceğimiz en yüksek ilk beşe girmeyi başardık. Ancak yarın yağmur beklendiği uzun bir gün olacak ve hala birçok şey olabilir.”

Elfyn Evans; “Bu sabaha iyi başladık. Araçta her şey yolunda gidiyordu ve liderliğimizi genişletmeyi başardık. Ardından bu öğleden sonra istediğimiz kadar iyi performans göstermedik. Hala deniyordum ama aynı duyguyu bulmakta ve etap zamanlarını vermekte zorlanıyordum. Bu gece bir göz atmamız ve bunun neden olduğunu anlamaya çalışmamız gerekecek. Geçirdiğimiz güçlü sabahtan sonra şimdi bu pozisyonda olmak talihsizlik. Ama yine de hava oldukça sıkışık. Mücadele etmek için daha çok kilometre var ve yağmur beklendiği gibi gelirse o zaman karmaşık bir gün olabilir.”

Kalle Rovanpera: “Bu sabah açılış etabında işler bizim için biraz zorlaştı. Notlarımızda olmayan kaygan bir fren alanına takıldım ve biraz genişleyip tekerleği kırdık. Durdurup değiştirmek zorunda kaldık, yani temelde orada podyum için savaşma şansını kaybettik. Bu öğleden sonra daha olumluydu, hız açısından değil ama araçta bazı yeni şeyler deniyorduk ve kurulum hakkında biraz bilgi ediniyorduk. Şimdilik savaşacak hiçbir şeyimiz yok, bu yüzden sadece her şeyi yönetmeye çalışıyor. Bakalım yarın yağmur nasıl olacak ama büyük bir meydan okuma olacak gibi görünüyor.” | TGR, 12 Kasım 2022 : 23.45

Japonya Rallisi Genel Klasman (Cumartesi)
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) 1h51m28.3s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +4.0s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +39.9s
4 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1m04.5s
5 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +2m46.7s
6 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1 HYBRID) +3m25.4s
7 Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (Škoda Fabia Rally2 evo) +4m54.1s
8 Sami Pajari/Enni Mälkönen (Škoda Fabia Rally2 evo) +5m41.7s
9 Gregoire Munster/Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) +5m54.3s
10 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally2) +5m56.5s
11 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +6m41.7s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top