İlk gün Alakoç-Dinçer lider

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun son ayağı İstanbul Rallisi’nde ilk gün Skoda Fabia R5 ile yarışan Cem Alakoç-Aras Dinçer‘in (üstte) liderliğinde tamamlandı. Fiesta R5 ile Ali Türkkan-Burak Erdener +12 saniye farkla ilk günün 2’nci, Ümitcan Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi ise +37 saniye farkla 3’ncü olarak ilk günü tamamladılar. İsok tarafından düzenlenen ve 53 ekibin kayıt yaptırdığı 52 ekibin dün akşam Tuzla Marina’dan start aldığı İstanbul Rallisi’nde bugün dört etapla heyecan parkurlara taşındı.

Baja sporcusu Bener Baş‘ın Toyota Hilux ile ’00’, yine baja sporcuları İsrafil Akyüz-Mert Becce‘nin Maverick X3 Turbo’ları ile ‘0’ öncü ekip olarak destek verdikleri İstanbul Rallisi’nde günün ilk etabı olan 14.99 km’lik Yeni Oruçoğlu etabında 10.24.1’lik zamanıyla Cem Alakoç-Aras Dinçer, en hızlı ekip olarak rallinin liderliğini ele alırlarken, Fiesta R5 ile yarışan Ali Türkkan-Burak Erdener ikilisi 10.34.7’lik zamanlarıyla ve liderin 10.6 saniye ardından ikinciliğe yerleştiler. Fiesta R5 ile yarışan bir diğer ekip, Ümitcan Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi ise takım arkadaşları Ali’nin ardından 7.1 farkla podyumu tamamladılar.

Günün ve rallinin 2’nci etabı 21,56 km’lik Yeni Mudarlı’ydı ve Gebze Denizli Gölet’inde finiş gören etap uzun düzlükleri, zıplama noktaları ve yüksek sürati ile yarışa ön plana çıktı. Ali Türkkan-Burak Erdener‘in Fiesta R5’leri için süratli etabın ilk geçilişinde  kronometreler 11.39.3’de durdu. 111 km ortalama süratle geçtikleri ikinci etap sonrasında liderliği yükselen Türkkan-Erdener ikilisinin 15.5 ardından ikinci zamanla etabı tamamlayan Cem Alakoç-Aras Dinçer ikilisi, liderliği de rakiplerine devrederek 5.9 saniye farkla ikinciliğe gerilediler. Etabı 3’ncü zamanla tamamlayan Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi ise gün arası servise podyumda geri döndüler.

Servis arasından sonra ekipler aynı ringi yinelemek için ikinci kez Yeni Oruçoğlu etabının startına yöneldiler. 14.99 km’lik etabı 11 saniye daha erken tamamlayan Cem Alakoç-Aras Dinçer, etap sonunda liderliği geri aldılar. Bunda, etaba lider giren Ali Türkkan-Burak Erdener‘in etabı 3’ncü zamanla geçerek 10.27.8 ile tamamlamaları etkili oldu ve 8.5 saniye farkla rallide ikinciliğe gerilediler. Yeni Oruçoğlu etabının ikinci geçilişinde ilk zamanını 20 saniye iyileştiren Ümitcan Özdemir-Batuhan Memişiyazıcı ikilisi ise podyumdaki yerlerini korudu.

Günün dördüncü etabı aynı zamanda rallide ilk günün son etabıydı ve 21.56 km’lik süratli etapta Cem Alakoç-Aras Dinçer, ilk geçişlerinden 26,5 saniye daha hızlıydılar ve günün sonunda 44.02.5’lik toplam zamanlarıyla ilk günü lider kapadılar. Ali Türkkan-Burak Erdener ise, 6.5 saniye daha hızlanmalarına karşın, rakiplerinin ardından ikinci en iyi zmana imzalarını atabildiler ve ilk günü +12.1 saniye farkla 2’nci sırada kapadılar. Ümitcan Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ilk geçişlerinden 8 saniye daha hızlanmalarına karşın, ilk günü podyumda 3’ncü basamakta kapadılar.

Türkiye Ralli ve Historik Ralli Şampiyonaları’nın yanı sıra Oğuz Gürsel Ralli Kupası‘na puan vermekte olan İstanbul Rallisi’nde, kupanın genel klasmanı için hedef açıklayan İzmirli ekip Levent Şapçılar-Deniz Gümüş ikilisi ilk gün ilk etapta sürpriz yaşadılar. Fiesta’ları iki tekere düşen Şapçılar-Gümüş ikilisi, aynı etapta bir sapakta zaman kaybedince hem genel klasman için çekiştiği Hakan Gürel-Çağatay Kolaylı ikilisinin ardında kaldılar hem de moral kaybettiler.  Günün sonunda Levent Şapçılar-Deniz Gümüş ikilisi 18’nci sırada kapalı parka girerlerken, Hakan Gürel-Çağatay Kolaylı ikilisi ise13’ncü sırada günü kupayı avantajlı tamamladılar. İstanbul Rallisi yarın (pazar) iki farklı etabın ikişer kez geçilmesi ile başladığı  yerde, Tuzla Marina’da finiş görecek. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul 12 Kasım 2022 : 20.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top