Evde lider Ogier

Toyota Gazoo WRT’nin efsane şampiyon pilotu Sébastien Ogier, 12 yıl boyunca Japonya’da düzenlenecek ilk FIA WRC etabında en hızlı süreyi elde etti ve takım Perşembe akşamı ev rallisine lider olarak başladı. Japonya Rallisi, akşamki ilk etaba ev sahipliği yapacak olan parkurda ama ters yönde gerçekleştirilen shakedown ile başladı. Avrupa dışında testlere izin verilmediği için bu, takımların ve sürücülerin hafta sonu etaplarından önce araç kurulumu üzerinde çalışması için önemli bir fırsattı. Elfyn Evans, shakedown’da dört geçiş yaptıktan sonra GR YARIS Rally1 Hybrid’de en hızlı zamanı yaparken, takım arkadaşları Ogier ve Kalle Rovanpera sırasıyla üç ve altıncı oldu. Rallinin servis parkına da ev sahipliği yapan Toyota Stadyumu’ndaki seramonik start başlangıcında muhteşem bir resepsiyonun ardından sürücüler, karanlıkta 2,75 kilometrelik Kuragaike Park etabını geçtiler. Etap saatleri yakındı ve Ogier, yeni kopilotu Vincent Landais ile birlikte etabı sadece bir salise farkla kazandı. Bu yılın dünya ralli şampiyonu Rovanpera, Evans’ın bir sıra önünde 5’inci sırada sadece salise daha yavaştı. WRC’de ilk kez kendi ev turuna başlayan Takamoto Katsuta yedinci durumda yer aldı. Cuma günü, Toyota City’nin kuzey doğusundaki üç etaptan oluşan iki ayakta 130.22 km ile Japonya Rallisi’nin en uzun günü olacak. Ayağın ilk etabı ise Isegami Tüneli. | 10 Kasım 2022 : 15.25

Ne dediler?

Jari-Matti Latvala; “Japonya Rallisi’nin başlangıcında burada olmak harika. Geldiğimizden beri çok güzel bir resepsiyondan keyif aldık, çok sayıda hevesli ralli hayranı bu ralli için heyecanlıydı. Gerçekten dar etapları olan çok zorlu bir yarış olacak. Bu gece tüm sürücülerimiz büyük bir zaman farkı olmaksızın iyi performans gösterdi. Seb, shakedown’da kendinden oldukça emindi ve bunu ilk etapta tekrar görebiliyorduk. Bugün iyi bir başlangıç ​​oldu ve sürücüler için hafta sonu öncesinde biraz daha özgüven kazanmaları için güzel bir fırsat oldu. Test olmadan, birkaç km’Lik shakedown her zaman iyidir ve daha sonra rallinin muhtemelen en zor etaplarından biriyle başlayan yarına gitmek daha kolaydır.”

Sébastien Ogier; “Karanlıkta sürmek her zaman zorluk yaratır, bu yüzden bu ilk etap ralliyi başlatmanın en kolay yolu değildi. En azından kısaydı ve onu ters yöne sürdük, böylece ne bekleyeceğimize dair bir fikrimiz oldu. Şimdiye kadar çok iyi, ama en büyük zorluk yarın bizi bekliyor. Aracın mükemmel çalıştığı İspanya’dan geldiğimizde, bu hafta sonu benzer bir duygu bulmayı ve Japonya’da tüm ekibin umduğu sonucu elde etmeyi umuyoruz. İncelemede son derece dolambaçlı ve dar aşamalar ve oldukça benzersiz özellikler keşfettik, bu yüzden her şey elimizden geldiğince hızlı uyum sağlamakla ilgili olacak.”

Elfyn Evans; “Bu geceki bu ilk etap, etkinlik için oldukça zorlu bir başlangıçtı. Tamam, onu shakedown’da sürdük ama şimdi tersine döndü, bu yüzden aynı çizgiyi takip edemedik. Shakedown, arabayı Japonya’da sürmek için ilk fırsattı, bu yüzden sabah boyunca birkaç farklı şey denedik ve sonunda iyi bir his yaşadık. Temsili koşullarda test etme şansımız olmadığı için bunun gibi uzun mesafeli rallilerde zor, bu yüzden kurulumu biraz tahmin etmemiz ve hafta sonu boyunca bunu geliştirmeye çalışmamız gerekiyor.”

Kalle Rovanpera; “Bu gerçekten ilginç bir ralli olacak: Bizim için çok önemli ve aynı zamanda herkes için heyecan verici yeni bir ralli. Bugün direksiyona geçmek güzeldi. İlk etap, karanlıkta, bazı tepeler ve birkaç zor yer ile oldukça zordu. Hem bu etap hem de shakedown rallinin geri kalanından biraz farklıydı, ancak önceden herhangi bir test yapmadan bu sabah rallide bize yardımcı olabilecek bazı yeni kurulumlar ve şeyler denemek oldukça önemliydi. Yollar oldukça kaygan görünüyor, bu yüzden diğer rallilere farklı bir yaklaşıma ihtiyacımız olabilir.” 

Japonya Rallisi 1. Gün Klasman (Perşembe)
1 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) 2m07.0s
2 Craig Breen/James Fulton (Ford Puma Rally1 HYBRID) +0.1s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +0,2s
4 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +0,3s
5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +0,6s
6 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1.2s
7 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1.9s
8 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1 HYBRID) +2.2s
9 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +3.1s
10 Emil Lindholm/Reeta Hamalainen (Škoda Fabia Rally2 evo) +4,0s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top