Yerli Milli mi Türk Malı mı?

TOGG’un lânsmanı ile yine müzmin konunun içine çekildik. Yerli mi? Milli mi?..

Resimde, 4×4 İtalyan malı bir traktör ile birlikteyim. Motoru İshibora yâni Japon. İtalyada turbo diesel motor yok mu? On tane sayarım, var… Sürüşü, işlevi mükemmel bir arazi aracı. Hatta… dört çekerde patinaj atabilecek kadar torklu. İsim de taktım Mini Formula diye! Görünümünden dolayı…

Gelelim ana meseleye. Bizi öyle bir yetiştirmişler ki (Aile ve Okullar), Milli konularda mantık, izan, taviz  birden kayboluyor. Göz kararıyor. Beynimizde oran %100 oluyor. Kaçınılmaksızın… Sonunda da zora düşen yine biz oluyoruz.

TOGG sonuçta tekerlekli bir vasıta. Fakat, bir atılım, bir vizyon sonucu ortaya çıktı. Arkasında bir irade var. Bunu kabul edelim. Sadece kâr amaçlı olsa şimdiye babayiğitler çoktan yapmıştı bile. Ama öyle olmadı. Vizyon olarak öne çıktı. Gururumuz ve ruhumuz okşandı. Gerçek bu.

Mesleki tutkumdan dolayı bir takım rapor ve bilgiler geldi bana. Motor Bosch. Batarya Farasis Çin. Entegrasyon Edag Alman. Şasi Sistemleri Horiba Mira İngiliz. Tasarım Pininfarina İtalya, diye… Tek tek menşeini araştırma gereği duymadım. Bilgiyi doğru kabul ediyorum. Eee?.. Ne yapalım şimdi?.. Aracım Yerli ve Milli olmadığını ispatlamaz ki bu doneler? Zaten, bu yazılanları tek tek üretmeye kalksak bir TOGG’u 10 Milyon TL den aşağı satamazsınız… Mümkün değil. E bu fiyata kim alacak?.. Hüsran olacağız. Fabrikayı da kapayacağız sonunda. Doğru olan dünya ölçeğinde ve vizyonunda iş yapmaktır. Şu an gördüğüm bu yapılıyor.

Sonuç olarak… Ben TOGG‘u her zaman her yerde “Türk Malı” olarak görür, Yerli Milli olarak alır ve gurur duyarım. Çünkü bu siyasi bir konu değil ki taraf olayım. Ülkenin gurur meselesidir. Ben olaya böyle bakıyorum. Sizi bilemem tabi.

Nurican Hızır 31 Ekim 2022 14:14

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top