Dünyanın en pahalı yemeği!..

Red Bull Formula 1 Takımının bütçeyi delmesi yeni espirilere yol açtı. Rakipleri “Dünyanın en pahalı yemeğini Red Bull ısmarlamış” diyorlar… Bir kurumun çalışanlarına iyi bakması, iyi beslemesi gurur verici tabi ki. Her zaman her yerde taktir görür elbette. Ama… Formula gibi bir oluşuma dahilseniz ve bir de bütçe limitiniz varsa, bunu yemeğin arkasına gizlemeniz bazen anlamsız olabilir…

Red Bull böyle bir şey yok diyor. FIA, GBP 1.7 Milyon aşmışlar diyor. Bu aşım sorun olmaza bağlayacaklar ama araya AMG Mercedes Boss’u Toto Wolf giriyor. Resmen bu rakkam açıklanmasa da Wolf, açık GBP 7.2 Milyon diyor. Normâl şartlarda kimse emin olmadığı konuda bastıramaz… Ama Wolf bastırıyor.

Yapılan araştırmada, FIA’dan bilgi sızıntısı olduğu tahmin ediliyor. Bunu da yapsa yapsa, AMG Mercedes ve Toto Wolf’un eski personeli Shalia Ann Rao yapmıştır deniyor. Hâlihazırda Rao, FIA Genel Sekreteri konumunda ve Bin Sulayem’in de en güvendiği adamı.

Red Bull, Ferrari, Rao’yu istenmeyen adam ilan etti. Şaibeli dendi. Massi’ye denmeyenler, bu kadına dendi. Sicili düzgün ve avukat olan Rao şimdilik koltuğunda. Ama bu ne kadar sürer belli olmaz.

Gelelim yorumlu sonuca. Diyelim ki Bayan Rao bilgi sızdırdı… Gizlediğin bir şey yoksa, niye tutuşuyorsun?.. demezler mi adama?.. Demek ki bir şeyler olmuş fikri doğuyor ister istemez. Şimdi top FIA’nın kucağında el bombası olmuş bekliyor. Aşağı sakal – Yukarı bıyık hikâyesi aynen oluyor. Benim bildiğimi onlar da biliyorsa… Vay Formula Dünyasını hâline…

Nurican Hızır 26 Ekim 2022 22:00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top