Akio Toyoda; “Gerçekten mutluyum”

Takımdaki herkese tebrikler! Takımın geçen yıl olduğu gibi pilotlar, kopilotlar ve markalar olmak üzere üç unvanı birden elde ettiği için gerçekten mutluyum ve hepsinden öte, GR Yaris’in üç kez şampiyon bir otomobil haline gelmesine çok sevindim. Tüm ekip üyelerine en içten teşekkürlerimi sunarım. Üreticiler şampiyonluğunu kazandığımızda, İspanya’da ralliyi kazanan Seb ve Benjamin oldu. Geriye dönüp baktığımızda, yeni kurallara göre Monte Carlo’da ilk puanı alan da onlar oldu. Onları ekibimizde görmek gerçekten cesaret verici. Kalle ve Jonne tabii ki altı galibiyetle büyük katkı sağladı. Elfyn ve Scott bazı zorlu ralliler yaşadılar ancak istikrarlı çabalar gösterdiler ve değerli puanlar getirdiler. Esapekka ve Janne de birkaç kez zor anlar yaşadılar ancak üç kez podyuma çıkarak takıma puan kazandırdılar. Takamoto ve Aaron sezon boyunca istikrarlı bir şekilde puan alarak dolaylı olarak katkıda bulundular. Dört GR Yaris Rally1 Hybrid, 10 pilot/kopilot, onları destekleyen tüm personel ve ortaklar ve dünyanın her yerinden bizi desteklemeye devam eden hayranlar. Hepsi sayesinde elde ettiğimiz bir şampiyonluk. Japonya’da birçok taraftar, üç hafta sonra gerçekleşecek olan Japonya Rallisi’ni dört gözle bekliyor. Ekip, bu geceki büyük kutlamanın ardından final raunduna hazırlanmaya başlayacak, böylece Japonya’daki birçok kişi GR Yaris Rally1 Hybrid’in şampiyon bir araç olarak sürüldüğünü görebilecek. RallyLegend historik yarışında Jari-Matti’yi yarışırken gördüm. Sosyal medyadaki resimlere baktığımda, bir takım patronu olarak, daha iyi gülümsediğini düşündüm. Ancak, bugün daha da iyi gülümsediğini görebildim. Takım patronu olarak üzerinizde çok baskı olduğunu varsayıyorum, bu yüzden güçlü bir takım oluşturduğunuz ve bu harika sonucu elde ettiğiniz için gerçekten teşekkür ederim. Sezon bitince tekrar birlikte yürüyelim. Bir sürücü Jari-Matti olarak gülümsemenizi görmek için sabırsızlanıyorum. Lütfen sağlığın önce geldiğini unutmayın ve Japonya’da görüşürüz!”

Ne dediler?

Jari-Matti Latvala; “Bu takımla ve bu sezon bu üç şampiyonluğu kazanarak başardıklarımızla gerçekten gurur duyuyorum. Kalle’nin final etabının sonunda söylediği gibi, çok yetenekli bir insan grubumuz var. İlk şey bu. İkincisi, insanlarda kazanma tutkusu ve arzusu var. Son olarak ve en önemlisi, herkes birlikte çalışıyor. Tüm bu bileşenlere sahip olduğunuzda, sonuçlar takip edecektir. Seb, bu hafta sonu neden bu kadar çok şampiyonluk kazandığını kendisi gösterdi: Şampiyonların sahip olduğu ve onları diğerlerinden bir seviye daha yukarı çıkaran bu, biraz fazladan var. Kalle ayrıca bize çifte podyum vermek için çok olgun bir sürüş yaptı. İspanya’da bu üçüncü şampiyonluğu elde etmek harika ve şimdi Japonya’daki bir ev rallisine biraz daha rahat gidebiliriz ve umarım orada kutlayacak daha çok şeyimiz olur.”

Sébastien Ogier; “Bugün harika bir duygu. Tüm takım için en önemli şey markalar şampiyonluğuydu: Tüm sezon boyunca harika bir iş çıkardılar ve bunu gerçekten hak ettiler. Bu yıl yaptığımız rallilerde yaşadığımız şanssızlığın ardından bir galibiyet aldığım için kişisel olarak da çok mutluyum. Çok keyifli bir hafta sonuydu, araba kullanmak gerçekten çok eğlenceliydi ve zaman hızla ilerliyordu. Bu neredeyse bir sürpriz çünkü bu arabayı sadece bir günlük test dışında bu kadar uzun süredir asfaltta kullanmamıştım, bu yüzden rallinin başında çok hızlı olduğumuzu görmek güzeldi. Benjamin için de ilk zafer olduğu için çok mutluyum. Kalle için altı, kendim için bir zaferdeb sonra, Japonya’da sekiz galibiyet elde etmeye çalışalım, özellikle de sekizin şanslı bir sayı olduğu düşünülürse.”

Elfyn Evans; “Tabii ki takım markalar unvanını aldığı için çok mutluyum. Bu yıl için bu yeni arabaları yapmak için herkes büyük bir çaba harcadı ve harika bir sezon geçirdiler, bu nedenle ekibin her üyesine büyük tebrikler. Bu hafta sonu ben ve Scott için en iyisi değildi, büyük ölçüde hızımızla mücadele ettik, bu yüzden gelecek için üzerinde çalışılacak bazı şeyler var. Denemek ve geliştirmek için kurulum ve sürüş stili ile oynayarak hafta sonu bazı şeyleri araştırdık. Umarım doğru yönde bazı adımlar atmışızdır ve Japonya’ya gitmeden önce nerede çalışacağımız konusunda daha fazla fikrimiz vardır.”

Kalle Rovanpe; “Takım için çok büyük tebrikler ve teşekkürler. Sanırım bu yıl, bu yeni arabayı en güçlü, en hızlı ve en güvenilir yapmak için bu takımın ve çalışanlarımızın ne kadar yetenekli olduğunu gösterdik, herkese teşekkürler. Bu sezon özellikle güzel çünkü üzerimize düşeni oldukça iyi yaptığımızı ve takıma çok puan kazandırdığımızı düşünüyorum. Hepimiz yaptıklarımızdan gerçekten gurur duyabiliriz. Bu hafta sonu bizim için oldukça iyiydi. Amaç biraz mantıklı olmak ve liderlerle kalma hızımız yoksa eve iyi bir sonuç getirmekti. Seb bütün hafta sonu uçuyordu, gerçekten hızlıydı ve maksimuma kadar zorlasam bile onunla eşleşebilir miydim emin değilim. Bu yüzden galibiyeti tamamen hak ediyor ve tekrar podyumda iki aracın olması güzel.” | 26 Ekim 2022 : 04.32

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top