Dünyayı kurtaralım da…

JSO örgütü, yâni Just Stop Oil plâtformu petrole karşı kurulmuş bir aktivite topluluğu. İki haftadır Londra’da meydanları işgâl edip, yatıp kalkıyorlar. Daha önce Silverstone’da görünen örgüt (üstte fotoda), Van Gogh’un  tablosuna salça atıp dikkat çekmeye çalışıyorlar. Son olarak bir Aston Martin show room’unu portakala boyadılar. Amaçları özetle “İnsan hayatına önem vermek ve korumak”

Bravo. Çok yüce duygular bunlar… İnsanların geleceğini düşünmek, açlara sahip çıkmak, çok önemli elbette. Yaptığın işten emin olmak ise işin en top noktası.

Kafa yormadan, mantığı işletmeden, reflekslerle tenkit etmek öyle kolay ki sayın okuyucular. Oturduğun yerden ver fetvayı “Şu iş söyle olmalı” de ve kahraman ol. Sonra çekil köşeye, yenisini düşün… Hayat böyle sürsün…. Bana ters. Ters yâni. Çünkü yapılan iş akıldan, zekâdan yoksun. Sadece show…

Yoo…. Hemen bana kızmayın, karşıyım diye. Geçmiş zamanda, “Dünya su krizi” ile ilgili bir konu geldi önüme. Kafa yordum… Bir faydam olsun istedim ve önerimi yazdım o kuruluşa. “Buzullardan buz kesip kargo uçağı ile Asya ve Afrika’ya havadan su yardımı yapılsın” diye. Yapıldı mı? yapılmadı mı, bilmiyorum?.. Ama en azından Dünya için bir önerim oldu. Yollara düşüp, tişörtler giyip, polisle çatışıp, boş showlar yapmadım. Akıl yürüttüm ve yazdım.

Benim de insanlardan beklentim bu. Ayar vermek yerine, akıl vermeleri. Tenkite, eleştiriye doyduk çünkü…

Nurican Hızır 16 Ekim 2022 20:00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top