Neuville yelkene çıktı

 

Yaklaşmakta olan İspanya Rallisi’nde Hyundai Motorsport adına yarışmaya hazırlanan Thierry Neuville ve Dani Sordo, dümenci Arnaud Psarofaghis ile birlikte iki üst düzey spor dalından seçkin sporcular olarak bir araya geldiler ve dünyalarını karşılaştırdılar. Bull Racing takımı, Amerika Kupası için mücadele etmek için antrenman yapıyor. WRC’nin sondan bir önceki durağı öncesinde, Dani Sordo ve Thierry Neuville’in yelkenci Arnaud Psarofaghis ile buluşması, sporculara deneyimlerini paylaşmaları ve nasıl bir şey olduğunu öğrenmeleri için eşsiz bir fırsat verdi. Bir ralli arabasıyla yollarda hızla aşağı inmek ve bir America’s Cup teknesinde dalgaların üzerinden uçmak! Her biri sadece karadaki ve denizdeki zorlukları daha iyi anlayarak değil, aynı zamanda iki yoğun spor arasındaki benzerlikleri takdir ederek ayrıldı.

34 yaşındaki Psarofaghis, 37’nci Amerika Kupası’nda takımın Port Vell’de bulunduğu ev sahibi Barselona’da operasyonlar kuran ilk yarışmacı olan Alinghi Red Bull Racing için BoatZero eğitim gemisini yönetiyor. 2016 yılında Alinghi’ye katılmasından bu yana İsviçreli denizci, takımın D35 Trophy, Extreme Sailing Series, GC32 Dünya Şampiyonası ve GC32 Racing Tour’daki başarısına da katkıda bulundu. Psarofaghis, 0’dan 100 km/sa hıza dört saniyenin altında sıçrayabilen turboşarjlı, dört tekerlekten çekişli bir güç merkezi olan Hyundai i20 N Rally1 aracını sürdükten sonra, “Thierry Neuville ile birlikte olmak harika bir deneyim yaşadım. İlk başta yavaşça aldık ve sonra itti, itti… yani gerçekten harika bir andı. Bir yönden acımasız, ancak sürüşü gerçekten pürüzsüz, bu yüzden aynı anda iki farklı duygu. Bu deneyim, hayatımda şimdiye kadar yaptığım en iyi şeydi” dedi ve ekledi; “Yelkencilik ve yarış arabası iki farklı dünya, ancak benzerlikleri var – teknikler, duyguyla yapılması gerekir. Ayrıca teknisyenler ve mühendisler arasında ve aynı zamanda tekne tasarımcısı ve tekne üreticisi ile harika bir iletişim var. Orası dünyalarımızın buluştuğu yer.”

İki WRC sporcusu Neuville ve Sordo, takımın WRC’ye katılmaya başladığı 2014 yılından bu yana Hyundai Motorsport kadrosunun bir parçası. Neuville şimdiye kadar 17 ralli galibiyeti ve 46 podyum kazandı ve beş WRC sezonunu bitirdi. Bunların dördü genel klasmanda podyumda, dördü ikinci sırada. İspanya Ralli Şampiyonasını kariyerinin başlarında kazanan Sordo, 2003 yılında şampiyonada ilk dişlerini keserek bugüne kadar iki zafer ve 15 podyum alarak WRC sahnesinde güçlü bir güç oldu. Rally de Espana’daki taraftarların favorisi olacak. Neuville, tamamı İsviçreli mürettebatın yarış teknesi tamamlanırken değerli deneyimler kazanmasını sağlayan bir AC75 (75 fit tek gövdeli) BoatZero’da folyolar üzerinde folyolar üzerinde uçtuktan sonra, “Takımla bütün bir antrenman seansını keşfetmek, harika. Onlarla saatlerce denizde olmak hayatta bir kez karşılaşılabilecek bir deneyim ve bundan onur duyuyorum. Bugün gerçekten zorlu koşullar vardı ama çok fazla hız aldık. Bir noktada 35 deniz milinin üzerinde ve tekne denizden kalkarken hissettiğimiz his, bu özel bir şey” dedi.

Neuville, “Bir WRC takımı ile Alinghi Red Bull Racing gibi bir takım arasında kesinlikle karşılaştırma noktaları olduğunu düşünüyorum. Bu, teknolojinin uç noktası ve çok sayıda mühendis, mekanik, sistem uzmanı vb. var ve dahası, ekipteki herkes mümkün olanın sınırlarını zorluyor. Bence en üst düzeyde savaşmak istiyorsan ihtiyacın olan şey bu.” diye konuştu. Bir sonraki Amerika Kupası için mücadele eden yeni bir takım olan Alinghi Red Bull Racing, 2021’de Red Bull, uluslararası spordaki en eski kupa için bir kampanyada Amerika Kupası’nı iki katına çıkaran sendika Alinghi ile güçlerini birleştirdiğinde kuruldu. Takım, Société Nautique de Genève bayrağı altında yelken açıyor ve 2024’te Katalan başkentinde 37’nci Amerika Kupası için seçim serisi başladığında resmi bir rakip olarak yarışacak.

WRC’deki önceki sekiz sezonunda Hyundai Motorsport, markalar unvanına iki kez ulaştı. 2022 WRC sezonunda Rally1 kategorisi için hibrit teknolojisine geçildi ve takım, 380 HP artı 134 HP Hibrit güce sahip Hyundai i20 N Rally1 ile şimdiye kadar dört zafer (Sardunya, Finlandiya, Belçika ve Yunanistan) aldı. Neuville’in direksiyonda ve Sordo’nun da podyumda olduğu son iki edisyonu kazanan Hyundai Motorsport hattrick yapmak için Rally de Espana’ya geliyor. Sordo, “Teknede olmak ve ne yaptıklarını öğrenmek gerçekten güzeldi. Amerika Kupası İspanya için çok önemli ve burada Barselona’da olması harika. Alinghi Red Bull Racing’in burada bir üssü olduğu için, insanların onları ev sahibi takım olarak göreceğini umuyorum – kesinlikle izlemeye geleceğim. Bu arada, bu ralliyi gerçekten dört gözle bekliyorum. İspanya her zaman özeldir ve gelecek yıl burada bir rallimiz yok, bu yüzden benim için iki kat önemli ve iki kat güzel ve kazanmak için çok çalışacağım.” Rally de Espana, 20-23 Ekim’de İspanya’nın Salou kentinde, Barselona’nın hemen aşağısındaki Costa Daurada tepelerinde başlayacak. | RedBull Medya Havuzu, 13 Ekim 2022 : 14.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top