Bir tuhaflık yok mu?..

Bir araç ya da vasıta hızlı ise hâliyle HIZART işin içine girer, karışır. Bu böyle. Son iki gündür dikkatinizi çekti mi bilmiyorum?.. Yaklaşık $ 1.5 Milyar dolar alacağımız karşılığında ABD’den nakit tahsilat yerine F16 savaş uçağı alacağız. Yıllardır tahsilatı yapılamayan bir konu bu. Zaten, devletimin tercihi de para değil uçak. Buraya kadar pek sorun yok gibi… Fakaaat… Asıl beni işkillendiren şu.

Türkiye saldırır maldırır korkusu ile Yunanistan’a 14 üs yaptınız. Doğru mu?.. Ayrıca uçak gemileri falan… Pekiyi. Madem bu korku varsa neden şimdi F16 savaş uçağı kararını onaylıyorlar anlayamadım?.. Mantığa ters. İşin doğasına ters. Akla ziyan bir karar bu. Yâni olacak iş değil. Hem olacaklardan kork, tedbir al… Hem de olacakların mecrasına savaş uçağı ver!.. Valla aklım almadı. Yunan gibi ben de şaşkınım.

Haa… Şu olabilir. Akıllıca yapılan bu planla ABD Yunanistan’a yerleşti diyebiliriz. Tüm limanları Çin satın aldı. E, Rus’larla da mezhep, kitap aynı. Baktılar ekonomisi zayıf Yunanistan elden gidiyor… Türkiye geliyor falan deyip, temizce ve sessizce yerleştiler. Savaş narası atanlara aldanmayıp, kafamı işlettim. Çıkan sonuç bu. Bu devirde akılcı olmak lâzım. Yoksa, akımlara kapılır gidersin.

Nurican Hızır 13 Ekim 2022 14:30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top