Festival gibi tırmanma

Ayosk Ege Kupası’nın final yarışı olan Koçarlı tırmanmaya yarış severler yoğun ilgi gösterdi. Aydın Otomobil Sporları Kulübü ve Koçarlı Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen Koçarlı Tırmanma Yarışı Aydın’ı tepeden gören Koçarlı Adnan Menderes Kent Ormanı içinde kalan yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki toprak yolda, iki çıkış olarak koşuldu. İki gün süren yarış, Koçarlı Belediyesi’nin çeşitli organizasyonları ile festival havasında gerçekleşti. Güzel havayı ve hafta sonunu değerlendirmek isteyen Aydınlılar aileleri ve çocukları ile Adnan Menderes Kent Ormanı’na akın etti. Binlerce seyirci karada araçların yarışını havada da rengarenk paraşütlerin süzülüşünü izledi.

Koçarlı Tırmanma Yarışının seromonik startı 8 Ekim Cumartesi günü verildi. Koçarlı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açılış töreni ile başlayan organizasyonda halk oyunu gösterileri gerçekleştirildi. Vali Hüseyin Aksoy, Milletvekilleri Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı Seromonik Start yoğun ilgi gördü. 9 Ekim Pazar günü Koçarlı Belediyesi’nin tahsis ettiği ilçe toplu taşıma araçları ile parkura ve servis alanının kurulduğu yamaç paraşütü tesisine ücretsiz taşınan yöre halkı yarış otomobillerini ilgiyle izledi.

K1 de Ege Asal Metal sponsorluğunda yarışan Kemal Çetinkaya, parkurda rakipleri karşısında, her iki çıkışta da birinci sırada yer aldı. Ford Fiesta R1 ile yarışan Kemal Çetinkaya ilk çıkışta 5:52,40 ile günün en hızlı zamanını yaparak yarış sonunda K1 birinciliğini ve en iyi zaman kupasını kazandı. Bu yıl parkurlara adım atan Aydınlı sporcu Erdem Köse, Fiat Siena ile zorlu parkurda iki çıkışta da ikinci sırayı aldı ve bu kategoride ikincilik kupasını kazandı. Deneyimli sporcu Mustafa Nazik, Fiat Palio ile güçlü rakipleri arasından sıyrılarak üçüncülük kupasını kazandı. Koçarlı’da rahat ama tempolu bir yarış çıkartan Serdar Sarıduman, fazla risk almadan Citroen VTS C2 ile Kategori 2 de birinci oldu. 2019 ve 2021 yılında yapılan Koçarlı Tırmanma yarışlarında da start alan Hakan Akman deneyimli olduğu parkurda Fiat Palio ile iki çıkış sonunda elde ettiği 30 puanla Kategori 2 de ikincilik kupasını kazandı. Fiat Palio ile yarışan Erdal Oral’da toplam 30 puan almasına rağmen avarajla ikinciliği kaçırarak üçüncü sırada yer aldı.

Kupada ve yarışta kadın sporcular arasında da sezon boyunca yaşanan rekabet Koçarlı’da devam etti. Yarış sonunda toplamda 40 puanın sahibi olan Yasemin Erikli birinci olurken Serap Kotan 34 puan ile ikinci oldu. İlk kez bir tırmanma yarışına katılan Faslı yarışmacı Hassania Aktaş tecrübeli rakiplerinin arasında üçüncü olarak podyuma çıktı. Adnan Menderes Kent Ormanı’nda düzenlenen ödül töreninde sporcular kupalarına kavuştu. Dereceye giren sporculara kupalarını Kaymakam Ersin Tepeli ile kamu kurumu temsilcileri verdi. Törenin son kısmında konuşan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, tırmanma yarışını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, “Yarışın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. | Ayosk, 10 Ekim 2022 : 19.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top