“Kalle tüm rekorları kırdı”

Toyota Gazoo takımı, Yeni Zelanda Rallisi’ndeki 1-2’Lik finişlerinden ve kazandıkları şampiyonluktan duydukları memnuniyete yaptıkları açıklamalarda yer verdiler. Takım direktörü Latvala (üstte), takımın önceki şampiyonu Ogier ve bu sezonun şampiyonu Rovanpera, Yeni Zelanda Rallisi sonrası görüşlerini paylaştılar.

Jari-Matti Latvala “Şu anda duygular çok yüksek. Kalle’nin bu şampiyonluğu kazanması gerçekten çok önemli. Her şeyden önce, dün 22 yaşına yeni giren bir adamın böyle bir şeyi başarması, sporumuzdaki tüm rekorları kırması ve Dünya Ralli Şampiyonası unvanını kazanması inanılmaz. İkincisi Finlandiya için çok önemli bir şey olduğunu biliyorum, çünkü 20 yıl bizim için uzun bir süre! Ben de diğerleri gibi yaklaştım, bu yüzden Kalle’nin bunu yapabildiğine gerçekten minnettarım. Ayrıca Yunanistan’daki zorlu hafta sonundan sonra toparlanıp Yeni Zelanda’da 1-2’lik bir finiş elde edebildiğimiz için takımla gerçekten gurur duyuyorum. Bu, markalar şampiyonasında bize gerçekten yardımcı oluyor ve şimdi İspanya’ya doğru ilerlemeye odaklanacağız.”

Sébastien Ogier; “Bugün tarihe tanıklık ettik. Kalle, Jonne ve tüm ekip için harika. Harika bir sezon oldu ve bu sadece bir zaman meselesiydi. Bu hafta sonu bunu şık bir şekilde yaptı ve bence bu harika bir şampiyonun işareti. Bu hafta sonundan çok fazla memnuniyet duyabilirim. Üç aylık bir aradan sonra, bu sezon sürdüğüm yollardan daha hızlı ve gerçekten zor koşullarla zorlu bir rallide güzel bir geri dönüş oldu. Kalle, bu sezon pek çok kez olduğu gibi o zor koşullarda dokunulmazdı. Takıma yardım etmek için burada olduğumdan dolayı çılgın riskler almanın zamanı olmadığını fark ettim ve aynı zamanda markalar şampiyonasına da çok yaklaşıyoruz.”

Kalle Rovanpera; “Şu anda en büyük duygu, bunun oldukça büyük bir rahatlama olduğu. Çok iyi bir sezon, ardından birkaç zorlu ralli geçirdik ve sonunda bunu yapabildik. Bu sezon için bu kadar hızlı ve güvenilir bir araba yapan takıma çok teşekkür etmek istiyorum, bu da sürüşün tadını çıkarabileceğimiz anlamına geliyordu. Ayrıca daha zor anlarımızda bize hep inandılar ve destek oldular. Yaşı çok fazla düşünmüyorum ama bunu başarabileceğimizi bilmek yine de özel. Bu çok şey ifade ediyor, şampiyon olmak bu sporda sahip olduğumuz tek hedef. Aslında Cuma günü bugün olduğumdan biraz daha gergindim: O zaman mücadelede kalmak için çok zorlamamız gerekiyordu ama bugün bundan zevk alabilirdik.” | 3 Ekim 2022 : 10.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top