Auckland’da Kiwi rekabeti

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın on yıl aradan sonra Yeni Zelanda’ya ilk ziyaretinde, ekipler Pazartesi günü üç günlük programa başlayarak ülkenin Kuzey Adası’nın ikonik toprak etapları için yeni notlar aldılar. Perşembe, şehrin kuzey batısındaki shakedown ile başladı. Avrupa dışında ralli öncesi testlere izin verilmeyen 3,54 kilometrelik etap, takımların Rally1 araçlarını Yeni Zelanda yollarında ve rekabet başlamadan önce son ayarlamaları yapmaları için ilk fırsatı sağladı. Şampiyona lideri Kalle Rovanpera, takım arkadaşları Sebastien Ogier ve Elfyn Evans da saniyenin sadece onda sekizi ile ilk altıda yer alırken, shakedown etabının üç geçişi ardından en hızlı zamanı elde etti. Rallinin ilk etabı, starttan hemen önce asfalt yolların yağmur nedeniyle daha kaygan hale geldiği şehirdeki Pukekawa Auckland Domain parkında gerçekleştirildi. Takamoto Katsuta, TGR WRT Yeni Nesil aracıyla etapta lider GR Yaris Rally1 Hybrid sürücüsü oldu, Evans’ın hemen önünde ve Ogier ile Rovanpera sekizinci sırada yer aldı.

Jari-Matti Latvala; “Yeni Zelanda’ya geri dönmek gerçekten çok güzel. Güzel bir ülke, insanları ve etaplar çok hoş bir karaktere sahip. Pilotlarımız shakedown sonrası mutluydular ve araçta kendilerini iyi hissettiler. Zaman yakındı ama gördüklerimize göre bu hafta sonu zafer için savaşmak için doğru seviyede olduğumuzdan eminim. Bu akşam asfalttaki ilk etap oldukça zordu ama ekiplerimiz bunu atlattı ve şimdi yarın büyük bir güne olumlu bir şekilde girmeye hazırız.”

Sébastien Ogier; “Bu gece başlamadan önce yağan yağmur ilk etabı biraz daha zorlaştırdı ve muhtemelen arkamızdakiler için biraz kurudu. Shakedown, özellikle ralliyi temsil etmiyordu ancak son derece hızlıydı ve yüksek hızlı bölümlerde güven kazanmam benim için önemliydi. Bu hafta sonu bu aşamalarda birçoğu var ve bu muhtemelen üç ay sonra en zorlu şey. En üst sıralar ve mümkünse kazanmak için savaşmak istiyorum. Umarım yol konumumuz başlangıçta bize biraz yardımcı olabilir ve ben de ona her şeyi vereceğim.”

Elfyn Evans; “Bu, çok fazla tarihe sahip bir ralli, bu yüzden burada kendimiz için efsanevi yollar hakkında her şeyi öğrenmek harika. Çoğumuz için yeni bir olay ve yeni bir hız notu ve oldukça hızlı bir ralli, bu yüzden bu notları doğru almak kolay değil. Bazı gerçekten güzel kısımlar ve gerçekten zor kısımlar da var ama gerçekten hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyorum. Shakedown, direksiyona geçmek için iyi bir şanstı, ancak ilk aşamada olduğu gibi, yarın karşılaşacağımızdan karakter olarak oldukça farklıydı. Çok uzun bir gün olacak ve hava durumuna bağlı olarak lastik seçimi zor olabilir.”

Kalle Rovanpera: “Burada Yeni Zelanda’da olmak harika; yollar gerçekten güzel. Yolu açmak bizim için zor olacak bir sürü gevşek toprak var ama umarım etapların tadını çıkarabiliriz. Benim için ilk etabın en iyisi değildi, ama oradaki tüm insanları bizi izlemek için görmek güzeldi. Yolu temizlerken ralli mesafesinin yarısından fazlasını gideceğimiz için yarın kesinlikle en büyük zorluk olacak. Bu bizim için ideal bir durum değil ama bundan en iyi şekilde yararlanmaya çalışacağız.”

Cuma günü, Raglan çevresinde güneye doğru iki klasik etap döngüsü boyunca 158,56 kilometre ile rallinin rekabet mesafesinin yarısından fazlasını içeriyor. Tasman Denizi boyunca uzanan ikonik Whaanga Sahili’ni Te Akau’nun güneyinde ve kuzeyindeki etaplar takip ediyor. Raglan’daki bir lastik takma bölgesi, tam bir hizmet yerine iki halkayı ayırıyor. | TGR, 29 Eylül 2022 : 12.33

Genel Klasman (Perşembe):
1 Ott Tanak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) 1m45.8s
2 Craig Breen/Paul Nagle (Ford Puma Rally1 HYBRID) +0.9s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1.6s
4 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +2.0s
5 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +2.2s
6 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +2,6s
7 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1 HYBRID) +2.9s
8 Sébastien Ogier/Benjamin Veillas (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +4,5s
9 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +4.5s
10 Hayden Paddon/John Kennard (Hyundai i20 N Rally2) +6.6s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top