Sprint presi!..

Formula 1 Dünyası 2023’e sıkıntılı başlayacak. FIA ve M. bin Sulayem’in 2022’de Formula’yı “En çok izlenen spor” yaptığı bir gerçek. Tüm dünyada Formula 1 ilgiyle izleniyor. Bu başarının arkasında yatan deha ise kurallarla oynamak. FIA 2023 için 6 sprint yarış kararı aldı. Bu da hafta sonu 3 gün yarış ve rekabet demek oluyor. Yâni iş yine sporcu ve takımların sırtına yükleniyor. FIFA’nın Qatar’daki Dünya Kupası organizasyonunu bu yüzden dikkatle izleyeceğim. Benim için Şampiyon değil, sonuçları önemli olacak. Kaç as sporcu takımına sağlam dönecek? Kaçı dökülecek, sakatlanacak görüp karar vereceğim.

Çünkü Qatar, direk olarak ülke liglerini etkileyecektir. Son oynanan Trabzon-Antep maçında 3 sporcu baygınlık geçirdi, en azından oyundan düştü. Ki maç Karadeniz kıyısındaydı. Qatar’ı düşünemiyorum… FIA’da 2023’te benzeri bir uygulama ile karşımıza gelecek. Daha fazla yarış artı, sprintler. İlk karşı çıkan da Verstappen oldu. “Yarışmaya bu kadar da meraklı değilim” dedi… Sözleri samimi mi, göreceğiz.  Arapların gücü o kadar fazla ki, Indy’nin memleketinde, Las Vegas caddelerinde gece yarışı yapılacak. İzinler alınmış durumda. Luxor’dan bu yarışı izlemek isterdim doğrusu. (Ama odanız Piramit’te olsun. Arkadan verebilirler) Kısmet.

Sonuçta… Ben sporcuya para uğruna bu kadar yüklenilmesi taraftarı değilim. Biz de vaktinde aktif spor yaptık. Halter çalıştım. Daha doğrusu, body building. Hocam, fazla kiloları at deyince, başladım seanstan sonra koşmaya. Sonra da bisiklete. Başta işler iyi gitti. Fakat bir gün, bir ara sokakta, bisiklet bir yanda, ben bir yanda, yarı baygın bulundum. Gençliğimize güvenip, 3’ü bir arada yapalım dedik. Olmadı. Kıssadan hisse… Bazı uygulamalar bağıra bağıra ters yönde geliyor. İnşallah yanılan ben olurum. Sizlerden de özür dilemek zorunda kalırım, değerli okurlarım. Hoşçakalın. | Nurican Hızır 28 Eylül 2022 13:13

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top