Troia’da finişe yaklaşılıyor

İstanbul Offroad Kulübü tarafından Çanakkale’de düzenlenen Doğu Avrupa Baja Kupası (EETTS) son ayak yarışında finişe sadece son gün, iki etap kaldı. 42 otomobilin önceki gün (perşembe) Çanakkale meydanındaki Truva Atı heykelinin önünden aldıkları startla başladıkları yarışta, geride kalan etaplarda favori isimlerin çoğu mekanik problem veya yol dışılar yaşayarak iddialarından uzaklaştı veya erken havlu atıp yarışa veda etmek sorunda kaldılar. Üçüncü günün sondan bir önceki (seyirci)  etabı sonrasında rally kategorisinde Murat Kapanoğlu-Aleksandar Trendafilov (SSV) ikilisi 5.41.21’lik toplam zamanları ve en yakın rakipleri Mert Öztiryaki-Ömer Güneş’in 6.05.29’luk toplam zamanlarının 24 dakika önlerinde liderliklerini koruyorlar. Podyumun üçüncü basamağında otomobiller kategorisinin lideri Mert Becce-Sertaç Tatar (TH/Suzuki) 6.17.28.6’lik toplam zamanlarıyla yer alıyorlar.

Önceki gün akü ve elektrik sorunu yaşayarak günden puansız ayrılan ve klasmanda gerilere düşen Abdullah Turgut-Bayram Eyri ikilisi (SSV), devam ettikleri yarışta performanslarını yükselterek klasmanda 13’ncülüğe kadar tırmandılar. Yine yarışın ilk günü mekanik problemler yaşayan Maceraist takımından Barbaros Yangın-Ejder Erişti ikilisi de yarışı 14’ncü durumda sürdürüyorlar.  Genç baja pilotu Yağız Birinci, İtalyan rakibi Massimo Gabbrielleschi’nin 1.45 ardında 18’nciliği zorlarken, Maceraist takımından İsrafil Akyüz Maverick X3 Turbo ile (SSV) 22’nci, Toyota Hikux’u ile (TH) 12.46 ardından Bener Baş 23’ncü durumda mücadelelerini sürdürüyorlar. 42 Ekipten 25’inin devam ettiği yarış, Pazar günü öğleden sonra finiş görecek. Bu yarışın klasmanına göre de, kupanın 2022 klasmanları belirlenecek.

Öte yandan, EETTS’nin pandemi nedeniyle yapılamayan 2019 ve 2021 sezonlarının kupa törenleri de Çanakkale’de ikinci gün sonundaki yarışmacı brifinginden hemen sona gerçekleştirildi. Törende başarılı sporculara kupa ve madalyaları teslim edildi. İki yıldır hasretini çektikleri kupa ve madalyalarını parkurda rekabet ettikleri yarışçıların alkışları altında alan başarılı sporcular ise keyifli bir şekilde servis alanına dönerek, mücadelelerine kaldıkları yerden devam etmek üzere hazırlıklarını gözden geçirdiler. İsoff Baja Troia Türkiye’de 3’ncü gün, parkurda dikkat çeken gelişmeler de eksik olmadı. Podyumun iddialı isimlerinden Batuhan Korkut, günün ilk etabında yaşadığı mekanik problemden dolayı yarışa veda ederken, öğleden önce yapılan seyirci etabında takla atan Diren Üykü, yarıştaki rekabete veda edenler arasına katıldı. Şampiyon Mert Becce ise, yine seyirci etabında temposunu yükseltirken talihsizlik yaşadı ve köprünün demir ayağına çarparak Suzuki’ni hasara uğrattı. Kısa bir zaman kaybından sonra yarışını sürdüren Becce, geçtiğimiz yıl kazandığı kupayı ikinci kez eve götürmeye çok yaklaşmıştı. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Çanakkale | 24 Eylül 2022 : 15.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top