Jorge Jesus spor anlayışı

Bize kalsa biz İsmail Kartal ile yola devam ederdik. Kanaatkâr insanlarız zahir… Ya da şartlar bizi böyle yaptı. Bilemiyorum. Emre, Sivas’ı yenemedi, ikinci olduk. Kartal ikinci yarı coştu, yine ikinci olduk. Kaderimize razı geldik, özetle. Bu böyle sürecek sandık. Büyük Başkan Ali Koç, beşinci yılında koltuğunu kavradı, işin ilmine vardı ve sonunda doğru hamleyi yaptı. Portekiz Cumhurbaşkanından Jorge Jesus’u istedi. Cumhurbaşkanı Koç’u anlından öptü ve Jesus’u tereddütsüz verdi. Balkanlar, Ortadoğu ve Asya’da Koç’tan daha iyisi var mı?.. Yok. Bu gerçeklerle hareket ettiler ve onur yolculuğuna çıktılar.

Jorge Jesus’un spor anlayışını incelersek eğer… Tamamen dürüstlük, sportmenlik ve ahlâk üstüne kurulu. Bu ilkelerden taviz verme yok. Beklentisi de bu sporcularından. Bu prensipleri aşılamayı başarmış. Fenerbahçe aralıksız, kesintisiz, top değil futbol oynuyor. Bu bizim için müthiş ötesi bir şey. WC’ye gidemeden Fenerbahçe izler olduk. Stattan tüm dostlarım resim attı… Hepsi de dört köşe idi. Bu ne büyük mutluluk bilseniz, yaşasanız…

Zaten JJ diyor ki “Seni takıma aldıysam, dünya çapında sporcusun” Bunun değerini bil ve öyle oyna. “Eğer seni takımdan kesersem, sen bittin demektir. Kimse sana para ve değer vermez” Bize acaip gelse de öyle. Jesus kovarsa kim bakar o futbolcuya? Devalüe olmak işte bu demek. Değer kaybı. Bakıyorum tüm takım bu bilinçle oynuyor. Bitmemek için. Yâni, mesele paradan çıktı. Onur, gelecek, şeref, istikbâl meselesi oldu Fener’de. Geldiğimiz seviye gerçekten müthiş.

Fenerbahçe seyircisi zevk manyağı olmuş durumda. Bundan sonra yenilmez mi?.. Yenilebilir. Oyun bu. Zaten kimsenin oyunun akışına itirazı olmaz, olamaz. Ama Antep maçındaki gibi bir Mete hakem çıkarsa onu bilemem… İlk yarı penaltı, aynı pozisyona ikinci yarı devam, derse bilemem. Ama bu Fener, hakemi de yener. Basar basar sonunda atar. Motivasyonu bu zaten. Çok usta ayaklar, çarpıcı futbol oynuyor. İzlemesi doyumsuz oldu.

Gelelim şampiyon olur mu meselesine. Qatar’daki Dünya Kupası beni karamsar yaptı. Birden bire kurulu düzen durdurulacak, yenisine geçilecek. Hem de küresel ısınmanın zirve yaptığı şu devirde. Neymiş, taşı toprağı kumu çölü altın fiyatına satmak, pazarlamak için… Eskiden olduğu gibi Olimpiyat Milli Takımı kuralım. Amatörlere de fırsat olur, dünya arenasına gidip boy gösterirler. Sivrileni de kazanmış oluruz. Umarım, Dünya Kupası futbolcular açısından hasarsız geçer de üzülmeyiz. İzniniz olursa şampiyonu kupadan sonra yazayım. Henüz çok erken çünkü. Güzellikler sizinle olsun.

Nurican Hızır 19 Eylül 2022 13:30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top